Godinu i pol dana nakon jedinstvenog puta vjere, nade, predanosti i poniznosti, u sjećanje na Domovinski rat i zahvalu Svetoj Stolici, braniteljsko hodočašće zahvalnosti od Nove Gradiške do Vatikana je pred publikom. Zabilježeno zauvijek, „ispričano“ filmskom kamerom, uobličeno u dokumentarac „Milijun koraka“, autora Alena Kocića Koca, premijerno je prikazan 6.10.2018. u Novoj Gradiški.

 

Osmorica

...

Na spomen obilježju Trokut-Novska, održana je 29. listopada komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991.-1995. godine. Vojna akcija "Orkan", prva je značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu. Počela je 29. listopada, vodila se do 3. siječnja 1992. godine. Ovom bitkom oslobođen je najveći dio zapadne Slavonije i spriječeno odsijecanje Slavonije.

Prvašići OŠ Rugvica imaju zaista bogatu nastavnu jesen. Kestenijadom jednog listopadskog maglovitog jutra započelo je usvajanje nastavnih sadržaja o jeseni. 

U organizaciji Živog Ateljea Dajht Kralj putujuća izložba “Bez granica - integracija umjetnosti - umjetnost integracije” nakon Pule, Splita i Otočca stigla je i do posljednje stanice - Dugog Sela, gdje se nakratko tijekom ovog mjeseca zadržala u Starim krovovima, dugoselskoj destinaciji poznatoj već u umjetničkim krugovima.

Za sutra, 30. listopada, s početkom u 13,00 sati, u Gradskoj vijećnici sazvana je 13. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Dnevni red sjednice u nastavku:

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budimir održao je radni sastanak s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem na kojem je dobio potvrdu da se sud vraća u Dugo Selo, odnosno da sve potrebne službe i suci dolaze u urede. Dugoselski sud trenutno je Stalna služba Općinskog građanskog suda u Zagrebu, ali zadnjih nekoliko godina, odnosno od 1. travnja 2016., radi samo

...