Pučko otvoreno učilište Dugo Selo poziva sve ljubitelje bednjanskog kraja i osebujnog govora tamošnjih stanovnika na scensko-glazbenu večer „Bednja u Dugom Selu“.

Na nacrt voznog reda za 2018./2019. godinu prijedlozi i primjedbe mogu se HŽ infrastrukturi uputiti do 15. kolovoza na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Danas, 30. kolovoza 2018. godine otvorene su prijave na 279 milijuna kuna vrijedan Natječaj za provedbu tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. Prijave su otvorene sve do 13. prosinca ove godine, a Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u elektronskom obliku putem AGRONET-a. Korisnici potpore mogu biti mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a potpora po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

U Osnovnu školu Josipa Zorića Dugo Selo upisan je 91 učenik u prvi razred. Nastavnici i kolege svečano će ih dočekati u ponedjeljak 3. rujna u 11 sati. Broj upisanih manji je od prošle godine, u Školi je ukupno 839 učenika, a promjene broja su očekivane uslijed preseljenja obitelji, odgoda ili drugih razloga. 

Povodom početka nove školske godine Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako će u ponedjeljak 3. rujna započeti s preventivno-edukativnom akcijom "Poštujte naše znakove", a vozače su pozvali na pojačan oprez posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima. Radi zaštite djece u prometu PP Dugo Selo će kao i prethodnih godina provoditi posebnu akciju "Poštujte naše znakove".