Općina Brckovljani i Likovna udruga Dugo Selo održali su 16. lipnja još jednu u nizu likovnih kolonija u kojoj sudjeluju članovi ove udruge, a tematika je vezana uz kulturne spomenike i prirodne ljepote Općine Brckovljani.

Prvog dana školske godine 2018./2019. sve učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije u školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici za koje će Zagrebačka županija izdvojiti 12 milijuna kuna. Sporazume o sufinanciranju udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava i provođenju postupka javne nabave potpisao je danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima osnovnih škola.

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju 27. svibnja 2018. godine na tradicionalnom 19. hodočašću vatrogasaca u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i suorganizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i Općine Marija Bistrica te DVD-a Marija Bistrica, gosta suorganizatora Vatrogasne zajednice dubrovačko-neretvanske županije okupilo se oko dvije tisuće vatrogasaca iz svih dijelova hrvatske. Već tradicionalno i ove godine na hodočašću su sudjelovali i vatrogasci DVD-a Brckovljani.

Vinogradarsko vinarska udruga Općine Brckovljani održala je 13. svibnja izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika udruge izabran Željko Panian. Za potpredsjednicu udruge izabrana je Nada Sesan, za tajnika je ponovo izabran Damir Štrosar, a za blagajnika Zlatko Perušina. Za članove upravnog odbora izabrani su Mirko Meliš, Josip Meašić, Stjepan Bricelj, Mate Brbot, Marijan Smok, Goran Platužić i Stjepan Grižinovec, dok je dosadašnji predsjednik Zvonko Novosel Dolnjak, koji je i predsjedao izbornom skupštinom, izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora udruge.