Turistički obilazak Dugog Sela održat će se 24. veljače s početkom u 9 i 30 sati, mjesto okupljanja je kod najstarijeg dugoselskog ugositeljskog objekta"Stari krovovi". Kako se navodi u priopćenju kojeg potpisuje koordinator organizacijskog odbora Siniša Kljajić, povod je obilježavanje Svjetskog dana turističkih vodiča 21. veljače te u suradnji s Udrugom turističkih vodiča Grada Zagreba planiraju turistički obilazak užeg područja Grada u trajanju od 60 minuta tijekom kojeg će sudionici pobliže upoznati povijest, arhitekturu i urbanističke izazove  Dugog Sela.

Kako bi se osigurao profesionalan pristup osigurana su sredstva za licenciranog turističkog vodiča s dozvolom za cjelokupni prostor Republike Hrvatske. Događaj podupiru kulturne i odgojno-obrazovne institucije s područja Grada s ciljem oživljavanja povijesne tradicije i prepoznavanje sadržaja koji čini Dugo Selo.

Nakon provedenog turističkog obilaska planirana je analiza prednosti i nedostataka s ciljem stvaranja organiziranog turističkog sadržaja u Dugom Selu. Svi zainteresirani su dobrodošli te bi željeli da projekt ima svoje nastavke i na drugim lokacijama poput Martin brega, ali i šireg prostora.

Organizacijski odbor:

OŠ Josipa Zorića, ravnateljica, knjižničar, djelatnici, umirovljeni učitelji

Gradska knjižnica Dugo Selo, ravnatelj

Župa Sv.Martina, župnik

Udruga turističkih vodiča Grada Zagreba, g.Mladen Rac

Antonija Rogić „Anka Chocolate“

Nino Tomšić, Pepa net j.d.o.o.

Volonteri iz GI „Drugo Selo“