Prigodom okupljanja sudionika županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, u prostoru Škole – domaćina postavljena je izložba najuspješnijih učeničkih radova. Izložene su skulpture učenika osnovnih škola i slike srednjoškolaca, što je pridonijelo galerijskom ugođaju u školskom prostoru.

Učenike i mentore – profesore likovne kulture iz Županije, pozdravio je ravnatelj Jure Mišković. Nakon kraćeg programa učenika OŠ Stjepana Radića, sudionicima natjecanje i njihovim mentorima podijeljene su zahvalnice. Pohvale organizatorima i sudionicima uputio je i predsjednik povjerenstva za ovo natjecanje - Slaven Jurić. To je povjerenstvo predložilo 10 radova učenika osnovnih škola za državno natjecanje. Među njima su učenici Stjepan Bošnjak i Štefani Tokić iz OŠ Stjepana Radića s mentorom Robertom Samardžićem, koji je i postavio impresivnu izložbu radova.  Predloženo je i pet radova učenika srednjih županijskih škola za državno natjecanje. Tema nastalih i izloženih skulptura od metalne žice s dodatkom prirodnog konopa u spajanju,   kao i slika,  posvećena je čudesnom svijetu mitskih bića i slavenskoj mitologiji.

Na prigodnoj su izložbi izloženi i radovi Gabriele Balog-Matak i Lee Lončar iz OŠ S. Radića.

U završnici županijske razine natjecanja održane su likovne radionice oblikovanja metalnom žicom. To je ujedno bila prigoda za druženje učenika i njihovih mentora te razmjenu ideja u likovnom stvaralaštvu.  

NK

F1.jpg F2.jpg F3.jpg F5.jpg F6.jpg f7.jpg