Vatrogasna zajednica Općine Brckovljani održala je 21. travnja, pod predsjedanjem predsjednika Dražena Kutice, redovitu izvještajnu skupštinu u Brckovljanima, a uz prisutnost načelnika Općine Brckovljani Željka Funteka i predsjednika Općinskog vijeća Bože Graberca.

 

Tajnik Zajednice Miroslav Šladarec iznio je, u izvješću o radu za 2017. godinu, kako Zajednicu čini šest društava: DVD Brckovljani, Gračec, Hrebinec, Lupoglav, Prečec i Tedrovec. Dodao je kako se rad Zajednice bazira na dobrovoljnom vatrogastvu te kako, unatoč tome, ona ima respektabilan broj stručnog vatrogasnog osoblja, a posebno je istaknuo kako trećinu kadra čine mladi. Stoga Zajednica, dodao je Šladarec, upravo i daje naglasak na radu s mladima, ali i operativnim vatrogascima koji se neprekidno stručno osposobljavanju i za koje se nastoji nabaviti najbolja oprema. Lani su društva izašla na ukupno 40 intervencija, a najaktivniji u tom smislu su DVD-i Brcko, 15 intervencija, Gračec, 10 intervencija te Lupoglav s 17 intervencija. Lani je Zajednica obilježila dvadesetu obljetnicu rada.

U skladu s programskim načelnima Zajednica usmjerava sredstva, koja najvećim dijelom dobiva iz proračuna Općine Brckovljani. Lani je imala na raspolaganju 424.000 kuna, od čega je u ovu godinu prenijela 102.000 kuna, dok je za 2018. godinu planirano ostvariti 753.000 kuna, a za 2019. godinu 603.000 kuna. Najveći dio tih sredstava usmjeren je na nabavku vozila, opreme te osposobljavanje vatrogasaca.

Skupštinu je pozdravio načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek koji je istaknuo kako se ponosi Zajednicom te kako se pokazalo kako se zajedničkim radom Općine i Zajednice može napraviti puno. Funtek je obećao i daljnju potporu Općine Zajendici.

Predsjednik VZO Brckovljani, na skupštini je uručio priznanje za dobru suradnju VZO Kloštar Ivanić, a skupštini je prisustvovalo i izaslanstvo VZO Rugvica.

                                                                                                                                                                                                              N.H.M.

8a.jpg vzo_brckovljani1.jpg vzo_brckovljani2.jpg vzo_brckovljani3.jpg vzo_brckovljani4.jpg vzo_brckovljani5.jpg