Vinogradarsko vinarska udruga Općine Brckovljani održala je 13. svibnja izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika udruge izabran Željko Panian. Za potpredsjednicu udruge izabrana je Nada Sesan, za tajnika je ponovo izabran Damir Štrosar, a za blagajnika Zlatko Perušina. Za članove upravnog odbora izabrani su Mirko Meliš, Josip Meašić, Stjepan Bricelj, Mate Brbot, Marijan Smok, Goran Platužić i Stjepan Grižinovec, dok je dosadašnji predsjednik Zvonko Novosel Dolnjak, koji je i predsjedao izbornom skupštinom, izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora udruge.

 

U izvještaju o radu Novosel Dolnjak je naveo kako udruga radi od 2006. godine, kako trenutačno ima četrdesetak članova te kako uz pomoć Općine Brckovljani i Zagrebačke županije redovito ostvaruje oko 30.000 kuna godišjeg prihoda. Novose Dolnjak naveo je najvažnije akcije udruge tijekom godine, među kojima su obilježavanja Vincekova, Bartolova i Martinja te organizacija edukativnih izleta vinara. Ovogodišnje ocjenjivanje vina koju je organizirala udruga pokazala je, rekao je dalje Novosel Dolnjak, da se povećala kvaliteta i ujednačenost predanih uzoraka te je ocjenio uspješnom. Isto je potvrdila i članica ocjenjivačke komisije Maja Firšt Baća koja je na skupštini podijelila priznanja najbolje ocjenjenim vinarima. Po prvi pu,t ove je godine biran i šampion izložbe, a među 69 predatih uzoraka, to je traminac Franje Tašlera, a još 8 vina dobilo je zlatnu diplomu, dok je najveći broj uzoraka proglašen srebrnima.

U svom nastupnom govoru novi predsjednik Željko Panian naglasio je kako smatra da Udruga mora biti skup prijatelja koji će zajednički, uz dobru kapljicu i ugodno druženje provoditi vrijeme i obilježavati tradiciju vezanu uz stare običaje, vinogradarstvo i vino.

Skupštinu su pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Općine Brckovljani Božo Graberec i gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian.   Nenad Haleuš Mali

IMG 7830 brcko vinogradari1 brcko vinogradari brcko vinogradari2