U Lijepoj našoj mjesec svibanj obilježava se kao Mjesec zaštite od požara, a Florijanovo, 4. svibnja, kao Dan vatrogastva. Tijekom mjeseca svibnja vatrogasci posebnu pozornost pridaju preventivnoj zaštiti od požara i aktivnostima na usmjeravanju i upozoravanju građana na brojne uzroke požara i mjere protupožarne zaštite.

Kao i proteklih godina tako je i ove godine DVD Brckovljani mještanima Brckovljana podijelio letke s ciljem skretanja pozornosti na osnovne mjere zaštite od požara, a posebno na mjere zaštite od požara na otvorenom prostoru te prekršajnim odredbama za izazivanje požara temeljem Zakona o zaštiti od požara i Odluke općinskog vijeća Općine Brckovljani o agrotehničkim mjerama na poljoprivrednom zemljištu i mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu, šumama i šumskom zemljištu.

Tijekom mjeseca svibnja, u cilju edukacije djece i približavanja rada vatrogasaca najmlađima, 14. svibnja, članovi DVD Brckovljani su u Dječjem vrtiću „Didi“ u Prikraju djeci pokazali što rade vatrogasci te sadržaj vatrogasnog vozila, a što je na kraju završilo prezentacijom vježbe s „brentačama“.

Nadalje, 28. svibnja, u Osnovnoj školi „Stjepana Radića“ u Božjakovini članovi DVD-a Brckovljani uz Gradsko društva Crvenog križa  Dugo Selo sudjelovali su u Programu prometne kulture za najmlađe - Jumicar, odnosno programu preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu čiji je osnovni cilj razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu. Tom prilikom učenicima drugih razreda voditelj programa ukazao je kako se odgovorno ponašati u prometu i ocijeniti razne prometne situacije iz perspektive vozača, a učenici su kao vozači imali mogućnost uočiti sve poteškoće u upravljanju motornim vozilima i opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa. Gradsko društvo Crvenog križa  Dugo Selo prezentiralo je pružanje prve pomoći, dok je DVD Brckovljani pokazalo opremu vatrogasnog vozila i prezentiralo rad vatrogasaca.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani, članovi DVD-a Brckovljani, 25. svibnja, u Osnovnoj školi „Stjepana Radića“ u Božjakovi sudjelovali su u Združenoj taktičkoj vježbi svih društava Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani, dok su taktičku vježbu svojim sudjelovanjem upotpunili i članovi DVD-a Vrbovec, ekipa hitne pomoći Doma zdravlja zagrebačke županije Dugo Selo, te djelatnici HEP-ODS d.o.o., Elektra Zagreb, Pogon Dugo Selo.

                                                                                                                                                             DVD BRCKOVLJANI

 

dvd_brckovljani1.jpg dvd_brckovljani2.jpg dvd_brckovljani3.jpg dvd_brckovljani4.jpg dvd_brckovljani_mjesec_zaštite_od_požara1.jpg