U Općini Brckovljani u tijeku je niz radova na izgradnji nogostupa i pjepačkih staza čime će uskoro biti riješen problem sigurnosti prometovanja pješaka na području cijele općine.

Trenutačno se gradi oko 400 metara nogostupa koje je preostao da se zatvori dionica nogostupa od Stančića do Gračeca te jedna još veća dionica, duljine 1900 metara, od Vatrogasnog doma u Štakorovcu pa sve do spoja s Gradom Svetim Ivanom Zelinom. Vrijednost radova je 2 milijuna kuna, a financiranje je u potpunosti iz proračuna Općine Brckovljani. Načelnik Općine Željko Funtek ističe kako je dogovoreno sa ŽUC-om da sa na toj dionici uskoro i kompletan kolnik presvuče s novim slojem asfalta.

Općina iz svog proračuna izdvaja 200.000 kuna i za izgradnju pješačke staze od Konzumovog trgovinskog centra do Ulice Trešnjevka u dužini tristotinjak metara. Istovremeno gradi se i nastavak nogostupa u Ulici Stjepana Radića u Brckovljanima, do prilaza koji vodi prema Osnovnoj školi Stjepana Radića, što će znatno doprinjeti sigurnosti kretanja učenika do škole, ali i nogostup uz županijsku cestu koji će spojiti postojeće nogostupe od Prikraja do Petrolove benzinske crpke u Brckovljanima.

Ukupna ulaganja iz općinskog proračuna u nogostupe i pješačke staze za radove koji se obavljaju tijekom ovog ljeta iznose oko 3 milijuna kuna.

Funtek ističe i kako je ovih dana s trgovačkim društvom ViOZŽ potpisan ugovor o pravu služnosti koji tom društvu stvara preduvjete za izgradnju kanalizacijske mreže u dužini 5 km kroz naselje Hrebinec, a koji će isto društvo prijaviti na financiranje iz fondova EU. Investitor je ViOZŽ, a Općina Brckovljani sudjeluje u sufinanciranju projekta.

                                                                                                                                                             N.H.M.

IMG 0175 IMG 0179