U organizaciji KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ Lupoglav u subotu, 5. kolovoza, organizirana je, kao i svake godine dosada, manifestacija „Augustinovo u Lupoglavu“ kojom se obilježava Dan Župe bl. Augustina Kažotića – njihovog zaštitnika.

Tom prilikom u Župnoj crkvi služena je blagdanska misa koju je predvodio župnik vlč. Mirko Brlić, a kojoj su nazočili i članovi folklornih društava, sudionika tradicionalnog kulturno-umjetničkog programa. Po završetku mise, sudionici programa, odjeveni u prekrasne i raznovrsne nošnje, u koloni su se iz crkve uputili prema Vatrogasnom domu Lupoglav. Bio je to zadivljujući prizor koji je prizivao neka prošla, gotovo zaboravljena, vremena.

Po dolasku u Dom, uslijedio je bogati program narodnog stvaralaštva, plesova i glazbe u kojem su svojim nastupima sudjelovali članovi gostujućih KUD-a Šokadija iz Bocanjevca, KUD-a Šokadija iz Šumeća, Pjevačka skupina Zadubravke, te po prvi puta više nego izvrsni članovi HKUD-a Valpovo, uz članove KUD-a August Cesarec iz Brckovljana, kao i domaćini KUD „Ogranak seljačke sloge“ iz Lupoglava. Svečani program pratili su i predstavnici Općine Brckovljani – načelnik Željko Funtek, potpredsjednica Općinskog vijeća Općine Brckovljani Zorka Antolković te općinski vijećnici, pod čijim pokroviteljstvom je i organizirana manifestacija, a nakon kulturno umjetničkog programa uslijedile su sportske igre – potezanje užeta, bacanje kugle s ramena i skakanje u vrećama, dok je za večernji dio zabavnog programa bila zadužena grupa Max5.

Uz zahvale svim braniteljima na obolu u obrani domovine, a povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dana branitelja, organizatori svečanosti zahvalili su se i Općini Brckovljani na potpori, a vatrogascima, lovcima i drugim udrugama na suradnji u obilježavanja „Augustinova“.

I.G.O.

augustinovo 1 augustinovo 2 augustinovo 3 augustinovo 4 augustinovo 5 augustinovo 6 augustinovo 7 augustinovo 8 augustinovo 9 augustinovo 10 augustinovo 11 augustinovo 12 augustinovo 13 augustinovo 14 augustinovo 15 augustinovo 16 augustinovo 17 augustinovo 18 augustinovo 19