Povodom Svjetskog dana učitelja jučer su općini Brckovljani boravili prosvjetni djelatnici Osnovne škole „Bila“ iz Viteza predvođeni ravnateljem Vinkom Bošnjakom posjetivši prijatelje i suradnike u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ iz Božjakovine na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem.

Njihova suradnja pokrenuta je prije tri godine na inicijativu Aktiva ravnatelja Središnje Bosne i Aktiva ravnatelja Zagrebačke županije u koje su uključeni i spomenuti ravnatelji, nakon koje su zajednički potpisali Povelju o suradnji, prijateljstvu na području obrazovanja, sporta i kulture. Njihova prijateljska suradnja potaknula je bratimljenje i dugoselskih škola - OŠ Ivan Benković s OŠ Nova Bila iz Travnika te OŠ Josipa Zorića s OŠ Dubravica iz Viteza, naveo je ravnatelj Mišković, dodajući kako suradnja obuhvaća ne samo učitelje, već i učenike. „Prilika je to da razmjenom iskustva, izazova s kojima se susrećemo, kao i rješavanja problematike produbimo naše kolegijalne odnose“, istaknuo je ravnatelj Bošnjak. Goste iz BiH, ukupno 24 djelatnika Škole i nekoliko predstavnika Općine Vitez, Ureda za društvene djelatnosti pozdravio je i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, dok je načelnik Općine Vitez bio opravdano spriječen. Nastojanje je da se suradnja podigne na nivou jedinica lokalne samouprave.

Na kraju ravnatelj Mišković najavio je kako će se međusobne posjete organizirati u svibnju i listopadu, dok će učenici iz Viteza posjetiti učenike iz božjakovečke škole već 13. studenoga uz blagdan sv. Brcka, zaštitnika Općine Brckovljani.

I.G.O.

suradnja1 suradnja2 suradnja3 suradnja4 suradnja5