U nedjelju 14. listopada upoglavski lovci u okviru ispunjavanja planskih dužnosti, sastali su se radi branja i pospremanja u kukurižnake kukuruza.

 

Sve je počelo odlukom nadležnih tijela da se ove godine ima pribaviti deset tona kukuruza u klipu, a radi zimske prehrane divljači. Kako se dan po jutru poznaje, tako su i lovci odmah u jutarnjim satima bili spremni za akciju. Jedni su dovozili kukuruz  s polja traktorima do kukurižnjaka, drugi su istovarivali, treći odvozili dio klipova po hranilištima unutar lovišta, dok su četvrti kao što je i običaj vršili pripreme za slasni roštilj koji je slijedio poslije obavljena posla.

Dan je bio izrazito lijep, toplo vrijeme, domaća rakija rashlađena i vino s brega Sv. Jakoba, podizali su temperaturu i raspoloženje lovaca i njihovih prijatelja. Dosjetkama i lovačkim pričama, vrijeme je brzo prolazilo, a kukurižnjak se brzo punio zlatno crvenkastim klipovima, ove godine vrlo dobrog i zdravog uroda kukuruza. Na kraju sve je završilo slasnim zalogajem mirišljavog roštilja, zaliveno domaćim vinom sa Svetog Jakoba. Razgovori, priče i druženje lovaca trajalo je do kasno poslije podne, s uvjerenjem i sigurnošću da će i ove zime za divljač biti osigurano dovoljno hrane, a lovcima pružiti užitak u velikom broju divljači i dobroj kobi tijekom lovova. NDZ

IMG 0352 IMG 0351