Za Kulturno umjetničko društvo Ogranak Seljačke sloge Lupoglav može se s pravom reći da je nositelj kulturnih i tradicionalnih događanja u svom mjestu.

Jedna od tradicionalnih manifestacija koje njeguje, a koja je već dobila i širi značaj, te svojom atmosferom i kvalitetom izvedbe, nadmašuje i slična zbivanja u većim sredinama jest tradicionalni božićni koncert koji se održava pod nazivom Božić u Lupoglavu. Ove godine koncert je održan u subotu 15. prosinca, a dodatnu draž programu dalo je to što su svi sudionici koncerta prije njegovog početka, predvođeni župnikom Mirkom Brlićem, ispred župne crkve Bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu, zapalili treću svijeću na adventskom vijencu.

Koncert je održan u Vatrogasnom domu u Lupoglavu, uz brojne posjetitelje, ali i uz brojne goste koji su izveli bogat program koji se sastojao od kolaža božićnih pjesama i folklorne tradicije. Uz stariju i mlađu folklornu skupinu te tamburaše Ogranka Seljačke sloge Lupoglav, nastupili su KUD August Cesarec iz Brckovljana, Folklorni ansambl iz Sesvetskih Sela, KUD Graničar iz Križa te KUD Kloštar iz Kloštar Ivanića.

                                                                                                                                                             N.H.M.

IMG_2046.JPG IMG_2049.JPG IMG_2051.JPG IMG_2059.JPG IMG_2067.JPG IMG_2074.JPG IMG_2079.JPG IMG_2088.JPG IMG_2093.JPG