Predstava za djecu  'Kako je Potjeh tražio istinu' u produkciji Kazališta Hotel Bulić. Riječ je o jednoj od bajki iz ciklusa 'Priče iz davnine' kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu, a  u predstavi koju režira Senka Bulić  glumi Luka Nižetić.

 

U uzbudljivom glazbeno-dramskom putovanju jednom od bajki iz ciklusa Priče iz davnine, kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu, saznajemo što je Potjehova istina i je li vrijedna svih žrtava koje traži i nameće.

Za razliku od svoja dva brata koja su tražila bogatstvo i moć, Potjeh je neumorno tragao za istinom. Zbog toga Potjeh nije uspio spasiti djeda od posljedica žudnje za prizemnim strastima svoja preostala dva unuka, a istina do koje je stigao sačinjena je od čiste tuge, plemenite i dobre.

Kako je Potjeh tražio istinu inspirativna je bajka koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla. Pisan uzbudljivim stilom, oslonjen na fantastičnu mitologiju još je jedan od tekstova zbog kojega Mažuranićevu zasluženo uspoređuju s Andersenom i Tolkienom.

Redateljica: Senka Bulić
Igra: Luka Nižetić

Trajanje: 40 min
Uzrast: +10

Vremeplov