Jedna od komunalnih aktivnosti na području grada Dugog Sela je izvedba pješačke staze u makadamu na zelenoj površini uz Osječku ulicu. Proteže se od parka za pse do ulice Vladimira Nazora. Podloga staze je sitni makadam, uz betonske rubnjake, po uzoru na staze u parkovima većine europskih gradova.

Nakon što je jučer održana Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LIDRANO 2019. za srednje škole u Dugom Selu, u organizaciji SŠ Dugo Selo, danas se održava i Smotra za osnovne škole. Organizator je OŠ Josipa Zorića, a sudjeluje više od 120 učenika i 60 mentora iz osnovnih škola s područja Zagrebačke županije.

Na području Grada Dugog Sela odvija se više komunalnih akcija. Zbog bolje vidljivosti za vozače i sigurnosti pješaka, pješački prijelazi dobili su plave ispune. Takav način obilježavanja bio je planiran, a radi se o 14 zebri na županijskim cestama, saznajemo od voditelja Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davora Miljanovića.  Još se planira obojiti 15 prijelaza, tamo gdje je potrebno.