Rukometašica Mara Budić i stolnotenisač Luka Martinek drugu su godinu za redom proglašeni najboljim sportašima Grada Dugog Sela na svečanoj dodjeli priznanja najboljima u sportu na temelju lani ostvarenih rezultata, a koju je 16. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Dugog Sela. Najbolja ekipa su seniorke ŽRK Dugo Selo, a najbolja momčad seniori STŠK Dugo Selo.

Grad Dugo Selo zaprimio je obavijest o izradi Nacrta novog voznog reda za 2018/2019. godinu prijevoznika HŽ Putnički prijevoz d.o.o. Nastojeći poboljšati kvalitetu svojih usluga krajnjim korisnicima prijevoza, prijevoznik HŽ Putnički prijevoz d.o.o. tijekom izrade smjernica za Nacrt novog voznog reda za 2018/2019. godinu, nastoji uključiti sve relevantne subjekte, kako bi dobivanjem povratnih informacija od svojih korisnika, ovaj oblik prijevoza učinili što kvalitetnijim, atraktivnijim i dostupnijim što većem broju korisnika.

Ovogodišnji izbor za Miss Hrvatske krenuo je sa svojim ciklusom kroz županijska natjecanja i završava s finalom Miss Hrvatske 2018. Miss Zagrebačke županije birat će se upravo u Dugom Selu i to 10. ožujka u Kleti obitelji Bunčić. Podsjećamo, do sada su održana dva castinga, a treći je po rasporedu u subotu 17. veljače u Dugom Selu točnije u POU Dugo Selo. Počinje u 10 sati.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Uprava za zaštitu kulturne baštine, na temelju Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara i Pravilnika o obliku i sadržaju i načinu vođenja Registra kulturnih dobara Republike Hrvatske donijelo je dana 07. rujna 2017. godine Rješenje kojim je utvrdilo svojstvo kulturnog dobra Kulturno-povijesne cjeline naselja Dugo Selo.