Nova školska godina započela je danas, a s njom je više od dvjesto prvašića zasjelo po prvi puta u školske klupe. U nastavku pročitajte kako je protekao prvi školski dan najmanjih u obje dugoselske škole.

Osnovna škola Ivan Benković

Veliko uzbuđenje osjećalo se u zraku dok su najmlađi prvi put ulazili u Školu u kojoj će provesti narednih osam godina. Uzbuđeni i ponosni bili su i roditelji, a učiteljice,  držeći popise učenika po odjeljenjima,  profesionalno su bile  smirujuće ljubazne.  Ravnatelj  Škole Branko Goleš  prvi je uputio riječi dobrodošlice, kako djeci koja su upravo postala učenici, tako i roditeljima koji su ih dopratili. Te su  riječi  isticale prijateljstvo između škole , svih djelatnika  i učenika. Ravnatelj je naglasio potrebu suradnje škole i roditelja u zajedničkom procesu obrazovanja i odgoja. Na samom početku, zamijetio je i pohvalio  disciplinu tek pristiglih učenika koji su ga pristojno i u tišini poslušali. Nekoliko riječi posvećeno je uvjetima rada i opremi  u Školi, a o pojedinostima, poput dolazaka i parkiranja, komunicirat će u nastavku.

Gradonačelnik Nenad Panian  i zamjenica Jasminka Kokot Bambić  također su nazočili  prvom dolasku učenika u Školu. Uz riječi dobrodošlice i dobre želje za predstojeće obrazovanje gradonačelnik je naglasio značaj tog procesa koji im predstoji u lijepoj  i opremljenoj obrazovnoj ustanovi.  Novim učenicima predstavio je posebno izdanje „Hrvatska za djecu“.

                          - Ljepote  naše zemlje i sva skrb za najmlađe  važno je istaći, pogotovo u ovim vremenima kada se mladi i cijele obitelji iseljavaju iz Hrvatske  – napomenuo je  između ostalog gradonačelnik Panian.

Učenici koji ove godine kreću u drugi razred zacijelo se još sjećaju svojih početaka od prošle godine.  Oni su polaznicima nove generacije priredili svečani i veseli program dobrodošlice.

Stotinjak učenika raspoređeno je u četiri odjeljenja, kamo su se nakon svečanosti, učenici uputili sa svojim učiteljicama.

NK

Benković 1 Benković 2 Benković 3 Benković 4 Benković 5 Benković 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osnovna škola Josipa Zorića

Svečani prijem za prvašiće održan je u „staroj“ školi, OŠ Josipa Zorića. Od danas školskim kolegama postalo je 118 djece raspoređeno u pet razrednih odjeljenja. Dobrodošlicu im je zaželjela ravnateljica Mara Mamuza. Tradicionalno, pripremljen je bogat glazbeno-scenski program u izvedbi učenika koji sada, kao petaši, prepuštaju svoje razrede i učiteljice novoj generaciji.

1danzorićeva1.jpg 1danzorićeva2.jpg 1danzorićeva2a.jpg 1danzorićeva3.jpg 1danzorićeva4.jpg 1danzorićeva5.jpg 1danzorićeva6.jpg 1danzorićeva7.jpg 1danzorićeva8.jpg 1danzorićeva9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najmlađe Zoriće pozdravio je gradonačelnik Nenad Panian, prijemu je nazočila i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić. Panian je podsjetio kako je Grad uspio osigurati sredstva za školske udžbenike. Zaželjevši uspjeh u školovanju, osvrnuo se na najavljenu kurikularnu reformu od koje se očekuje da djeca, osim kvalitetnog obrazovanja, nauče i kako živjeti.   Prisjetio se svojih školskih dana baš u ovoj školi, a pročitao je i ulomak iz knjige „Hrvatska za djecu“. Primjerak poučnog a zabavnog štiva djeca su dobila na dar. Nakon nastupa, đaci prvaci krenuli su sa svojim učiteljicama u razrede gdje su dobili rasporede za svoj prvi tjedan u školskim klupama.

amš