Danas i sutra u Dugom Selu, obilježavaju se Dani sporta u sklopu programa Dugoselskih jeseni.Program je započeo u 10 sati kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo. Uvodnu riječ imao je Mario Valentić te gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian – Hvala lijepo Promociji ronjenja i Ministarstvu turizma koje je prepoznalo važnost tog sporta, koji nije samo sport, već i ljepota rekreacije. Hvala i Turističkoj zajednici grada Dugog Sela na promociji jednog prekrasnog sporta, gdje će nadam se u budućnosti u biti osnovan klub jer i u Dugom Selu imamo ronioce. Tako ćemo obogatiti dugoselski sport. Pozivam sve roditelje i djecu da danas i sutra rone. Ovo je sajam sporta i sajam mladih i idemo roniti.“

Nakon svečanog otvorenja svi posjetitelji mogli su se okušati u ronjenju. Novitet na Danima sporta u Dugom Selu pojavio se prvi puta u našem gradu.

„Ideja se rodila pošto u gradu Dugom Selu ima jako puno sportskih udruga, a ronjenje nije ni jedna od tih osnovanih udruga. Kako bi u Dugom Selu potaknuli ljude da se počnu baviti ronjenjem, napravili smo manifestaciju u suradnji s Nemo-Adria Rescue Teamom i Zajednicom športskih udruga grada Dugo Selo“ – Tomislav Vrbanić, voditelj ronjenja u AdriatiCro.

Oni koji nisu stigli ujutro, imat će svoju priliku osjetiti i vidjeti kako je zaroniti ispod površine danas do ponoći te sutra od 10:00 do 18:00 sati.

Najbolji od najboljih

Početak Dana sporta obilježili su uz uvodni govor, ali i proglašenje zavidnih uspjeha mladih dugoselskih sportaša, sportašica te momčadi. MRK Dugo Selo kao osvajači Prvenstva Hrvatske; ŽRK Dugo Selo '55 – seniorke 3. mjesto na Kupu Hrvatske, stolnotenisači – seniori plasman u Superligu, juniori 3. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske, Luka Martine, Mislav Martinek, Luka Zlatkov, Antonela Papak, Ana Murat i Ana Trbuščić kao individue i članovi grupe u nekoliko kategorija; Taekwondo klub Dugo Selo – Matej Mihalić kao osvajač brončane medalje; reprezentativci – Mara Budić, Josipa Grebenar, Martina Ćorković (ŽRK Dugo Selo '55), Luka Martinek, Mislav Martinek i Ana Murat (S.T.Š.K. Dugo Selo).

Ronjenje nije jedini sport koji pružaju Dani sporta unutar programa 24. Dugoselskih jeseni. „Pokušavamo biti inovativniji i nakon klizališta koje je zaživjelo u Dugom Selu posljednje tri godine. Dobili smo ponudu od akcije Pogled u plavo i odlučili se omogućiti našim sportašima i građanima da besplatno probaju i iskušaju čari ronjenja uz punu opremu. Ujedno smo napravili i sajam sporta, sajam mogućnosti“ – Miroslav Škrlec, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Dugo Selo.

Ponovno, ovim putem pozvani su svi na druženje i uživanje u programu Dugoselskih jeseni. Sajam mogućnosti i sporta kod Gradske sportske dvorane pruža informacije roditeljima i budućim sportašima o raznim sportovima – nogomet, muški i ženski rukomet, košarka, stolni tenis, biciklizam, taekwondo, karate, škola tenisa, kuglanje, ribolov te street workout i naravno mogućnost ronjenja. Dođite i uživajte u sportskim manifestacijama danas i sutra.

Dugo Selo je grad sporta i izuzetno mi je drago da imamo i dodatnu manifestaciju Pogled u plavo. koja će promovirati još jedan sport u Dugom Selu. Tu su i naši veterani kuglaši koji se nadaju svojem hramu športa. Nadamo se da ćemo im u budućnosti i to omogućiti, ali najviše mi je drago da su mladi sportaši izložili svoja odličja i tako pokazali da ono što rade svaki dan - treniraju te roditelji koji ih dovoze i odvoze s treninga imaju zadovoljstvo da njihova djeca uspješno odrađuju svoje zadatke u školi i sportu. Dugo Selo je grad sporta i Dugo Selo će biti veliki grad sporta“ – gradonačelnik Nenad Panian.

Galeriju fotografija pogledajte na poveznici: https://www.facebook.com/pg/dugoselskakronika/photos/?tab=album&album_id=1669728826394419

Denis Remenar

Fotograf: Bruno Krčar