Iskoristiti nedjelju za sport i igru – najbolji je način punjenja baterija za novi radni tjedan. Napravilo je to danas više od tridesetoro djece sudjelujući u Maloj Olimpijadi, zadnjem događanju iz programa uspješnog Dječjeg tjedna u organizaciji Društva Naša djeca Dugo Selo. Zanimljive sportske igre i mini natjecanja u dvorani OŠ Ivan Benković vodile su Ana Srdinić, Petra Režek, Janja i Jerneja Bambić.

Ni ovaj put, što je najbitnije i u skladu s motom „Ljubav djeci prije svega“, smijeha i radosti nije nedostajalo. Za razigrane klince i klinceze raznih uzrasta, osmišljene su dinamične igre pa pažnja nije popuštala ni trena. Sinkronizirano se dizao i spuštao padobran, izbacivale loptice, vježbala spretnost u igri „vukovi i ovce“ i „otimanje repića“. Nakon obaveznog zagrijavanja vježbama istezanja te u ritmu zumbe, započela je prava Olimpijada. Odmjeravala se brzina i okretnost u sportskim disciplinama poput klizanja na strunjači, potezanja konopa i skakanja u vreći, nabrojala je neke od igara Ana Srdinić. Ovdje je bitno sudjelovati, osjetiti onaj natjecateljski duh, navalu adrenalina i sreće. No, iz ovih sportskih nadmetanja svi su izašli kao pobjednici. Male sportaše došao je podržati zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac. „Ovo je još jedan događaj iz programa Dječjeg tjedna kojim se među najmlađima pokušava popularizirati rekreaciju i sport. Pohvalno je što su naše aktivistice poduzele mjere da se naš grad pridruži svim ostalim gradovima u obilježavanju i gdje se vodi računa o dječjim aktivnostima i interesima. Sport je izuzetno bitan za ljudsko zdravlje, njime se dobro baviti, a pogotovo od malih nogu jer povoljno utječe na rast i razvoj“, rekao je Tominac. Zadovoljna ovim događanjem bila je i Sofija Štefanac Klobučar, predstavnica organizatora Društva Naša djeca. „Dječji tjedan u Dugom Selu bio je bogat radionicama, kreativnim, sportskim, predavanjima o pravima djece, druženjem i sklapanjem novih prijateljstava. Odaziv je bio odličan, djeca su bila oduševljena ponuđenim sadržajem“, rekla je Štefanac Klobučar. Svidjela im se i vožnja vlakićem koji je vozio gotovo cijeli Dječji tjedan. U ime DND-a, ponovila je zahvalu svima koji su se nesebično uključili u realizaciju programa te onima koji su ustupili svoje prostore poput Crvenog križa, TKD Dugo Selo, udruga ADHD i ja, KUD-a „Preporod“, vrtića i škola, učenicima Glazbene škole, Gradu na podršci i suradnji te Dugoselskoj kronici i Radio Martinu na medijskom praćenju.

 

olimp1.jpg olimp10.jpg olimp11.jpg olimp12.jpg olimp13.jpg olimp14.jpg olimp15.jpg olimp16.jpg olimp17.jpg olimp2.jpg olimp33.jpg olimp5.jpg olimp6.jpg olimp7.jpg olimp8.jpg olimp9.jpg