U Maloj vijećnici Dugog Sela ekipa DVD-a Andrilovec imala je čast sjesti za stol s gradonačelnikom Nenadom Panianom i njegovim zamjenicima koji su ih svečano ugostili. Dečki koji su osvoji šesto mjesto na Vatrogasnoj olimpijadi u austrijskom Villachu ponosno su pokazali osvojenu medalju i zahvalnicu. Imaju se čime i ponositi, pogotovo kad jedno malo mjesto, poput Andrilovca, odzvanja među ostalim ekipama i drugim državama.

 

Da bi ostvarili takav uspjeh dečki su neumorno trenirali, tri do četiri puta tjedno. Kako su rekli, možda i nisu imali najbolje uvjete za trening ali to im nije umanjilo volju i želju da pokažu što znaju i mogu. Gradonačelnik Panian je čestitao ekipi na osvojenom mjestu te je istaknuo kako je ponosan što je i on mogao prisustvovati tom događaju. Gradonačelnik je rekao kako se nada da će ekipa DVD-a Andrilovec od sljedeće godine moći ponosno trenirati na novosagrađenoj atletskoj stazi. Osvrnuo se i na značaj vatrogasaca koji su spremni riskirati svoje živote kako bi spasili druge i to ne samo u vrijeme požara, već i poplava, potresa i ostalih vremenskih neprilika. Obratila se i zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić koja je rekla kako je ponosna na uspjeh vatrogasaca. Izrazila je i želju da se što više ljudi uključi u vatrogasnu zajednicu kako bi obavljali taj častan posao. Obratio se i zapovjednik vatrogasne zajednice grada Dugog Sela i DVD-a Andrilovec Željko Remenar. „Ponosan sam na svoje dečke, ali želim se zahvaliti i svima vama što ste nas došli podržati na Olimpijadi. Želio bih se zahvaliti i svim građanima Dugog Sela koji su nas bodrili putem društvenih mreža. Posebno bi se želio zahvaliti na organiziranom dočeku.“, rekao je zapovjednik Željko. No najviše se zahvalio treneru ekipe Stjepanu Berulecu koji je neumorno trenirao s dečkima, navodio ih na pravi put te što im je omogućio da izađu izvan granica Hrvatske kako bi stekli iskustvo i dobili novo znanje u području vatrogastva.

„Moram reći da sam doživio jednu privilegiju radeći s ovakvom ekipom iz DVD-a Andrilovec. Mislio sam da sam napravio sve u natjecateljskom vatrogastvu no očito sam se prevario. Ekipa je imala ozbiljan pristup natjecanju. Da mi je netko rekao da ćemo biti šesti na svijetu ja iskreno ne bi pristao na to, jer iskreno ću vam reći da nisam zadovoljan jer ova ekipa vrijedi više. Snimku natjecanja sam analizirao nekoliko stotina puta i nigdje nismo pogriješili. No mladost, potpora s tribine kao i trema napravili su svoje.“, rekao je trener Stjepan. Malo se osvrnuo i na sudce koji su progledali kroz prste drugim ekipama. Trener je rekao kako su dečki iz DVD-a Andrilovec najbrži u svim vježbama s minimalnim greškama i da ih treba poticati i ulagati u njih kako ekipa ne bi nestala. Rekao je kako se dečki moraju natjecati s drugim boljim ili ravnopravnim ekipama no sve to košta. Trener Stjepan je obećao kako će se odužiti Gradu i ekipi DVD-a Andrilovec te će organizirati Međunarodno natjecanje u spajanju usisnih vodova koje bi se trebalo održati 25. studenog u Gradskoj sportskoj dvorani. Gradonačelnik je obećao da će novoosnovani atletski klub i DVD Andrilovec zajedno svečano otvoriti atletsku stazu, što su dečki iz DVD-a Andrilovec s oduševljenjem prihvatili. Na kraju prijema gradonačelnik i njegovi zamjenici ekipi su darovali nove plave jakne na kojima skromno piše I love Dugo Selo. Malim sitnicama do velikih stvari, nadamo se da će Grad imati sluha za naše vatrogasce kao i mogućnost financiranja.

Kristina Pavlić

 

vatrogasci_mala_vijecnica_6102017.jpg vatrogasci_malavijecnica_6102017_1.jpg