Desetak sudionika Memorijalnog ultramaratona Zagreb – Vukovar na svom dugom putu prošli su Dugim Selom danas oko podneva. Krenuli su dva sata ranije iz zagrebačkog naselja Kustošije, pored spomen obilježja na Trgu siječanjskih žrtava. Sudionici će trčati putovima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskoga rata ukupne duljine 344,1 kilometar, u pet etapa.

Na cilj u Vukovaru kod spomen obilježja na Ovčari trebali bi stići 14. listopada oko 10 sati. Organizator memorijalne utrke, 16. po redu, je Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba. Na prva četiri memorijalna ultramaratona sudjelovali su članovi Atletskog kluba „Martin“ iz Dugog Sela.

 

Maratonac1.jpg Maratonac2.jpg Maratonac3.jpg Maratonac4.jpg

 

Više o memorijalnom ultramaratonu Zagreb-Vukovar

SUDHOS RH, UDHOS Grada Zagreba i terenske organizacije HOS-a (Dugo Selo, Popovača, Novska, Kutina i druge) šesnaestu godinu zaredom organiziraju međunarodni maraton Zagreb-Vukovar u čast dragovoljcima HOS-a  Zagreba i okolice (i Dugo Selo!) koji su u jesen 1991. godine krenuli u obranu Vukovara i istočne Slavonije. Prva četiri maratona trčali su članovi Atletskog kluba "Martin" iz Dugog Sela  uz veliku pomoć HOS-ovaca iz Dugog Sela na čelu s časnikom HOS-a Nenadom Sedlarom koji je organizirao okrijepu, smještaj,masaže  u Ivanić gradu gdje je i cilj prve etape a i start druge prema Novskoj. Utrku nadziru atletski suci Atletskog saveza. Mjerna mjesta su na svakih 5 kilometara  (ujedno i osvježavajuća).