Uređenje kuhinje u Dječjem vrtiću Dugo Selo treća je etapa višegodišnjeg proširenja  i  opremanja  prostora ove  predškolske ustanove. Nakon dogradnje dviju prostorija za  smještaj  djece, a potom izdvojenih prostorija za administrativne službe, uređena je i proširena  kuhinja.  Time su uvelike poboljšani uvjeti za pripremu hrane u ustanovi, kako je kazala ravnateljica Draženka Sesan. Sadašnja kuhinja omogućava pripremu hrane za 16 skupina, za razliku od prethodne gdje se moglo pripremi za samo šest skupina. Na tim poslovima radi pet zaposlenika.

 

 

Ono što je najvažnije, ističe ravnateljica Sesan,  ovi kapaciteti, opremljenost i sveukupni uvjeti usklađeni su sa HACCAP  kriterijima. To je utvrđeni sustav kontrole koji omogućava siguran način pripreme prehrane, svojevrsna samokontrola kvalitete namirnica, postupka, uvjeta  i gotovih obroka.  Ovi su uvjeti pod nadzorom Ministarstva zdravlja – Zavoda za javno zdravstvo, sukladno nadležnim zakonima. Vrijednost ulaganja u uređenje nove kuhinje iznosi oko 1,8 milijuna kuna, a izvršitelj radova bila je tvrtka STIPIĆ d.o.o.

Ovom prilikom spomenuto je i prethodno  ovogodišnje ulaganje  u energetsku obnovu objekta u Lukarišću u vrijednosti 342.000 kuna.  Nova vanjska ovojnica objekta i instalacije pridonijet će uštedi  u  grijanju prostora i vode. Zahvati su provedeni zahvaljujući sredstvima Elektre.

Gradonačelnik Nenad Panian, koji je sa zamjenicima Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincom , obišao Dječji vrtić uoči obilježavanja Dana grada, očitovao je zadovoljstvo postignutim uvjetima za pripremu 400 obroka na zdrav i siguran način. Predsjednik gradskog vijeća Darjan Budimir, dužnosnici i  pročelnici gradskih službi te  drugi suradnici također su sa zadovoljstvom  razgledali prostore ustanove koji će djeci  omogućiti ugodniji boravak i kvalitetnu prehranu, a zaposlenicima bolje uvjete rada.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             NK

Kuh1.jpg Kuh3.jpg Kuh4.jpg Kuh5.jpg Kuh8.jpg kuh2.jpg