Dugoselska glazbena škola u posljednjih 5 godina može se pohvaliti izuzetnim rezultatima. Kao potvrda dobrog rada dobivena je jedinstvena prilika organizacije ovogodišnjeg Božićnog koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, jednoj od najstarijih zagrebačkih kulturnih institucija, koja predstavlja okupljalište ljubitelja glazbe i umjetnosti. Koncert će se održati 8. prosinca 2017. godine s početkom u 20 sati, u Gundulićevoj 6 u Zagrebu, a u programu će sudjelovati brojni dugoselski talenti, zbor, komorni sastavi i orkestar Glazbene škole.

 

Osim na Regionalnim i Državnim natjecanjima studenata i učenika glazbe i plesa RH, učenici Glazbene škole bili su izuzetno uspješni i na brojnim međunarodnim natjecanjima, od kojih izdvajamo 1. mjesta na Europskom folklornom prvenstvu (European Championship of Folklore) 2013. godine, svjetskog kupa (World Cup of Folklore) u Jesolu/Venecija 2016. godine te tri naslova svjetskog prvaka na Svjetskom folklornom prvenstvu (World Championship of Folklore) 2014, 2015. i 2017. godine.

Uz to vrijedi napomenuti da je učenik Glazbene škole Jan Gorišek osvojio 1. mjesto na World Cup of Folklore 2017. godine dok je Jan Orešić osvojio 1. mjesto na World Cup of Folklore 2016. godine.

Glazbena škola Dugo Selo organizator je Međunarodnog festivala klasične glazbe koji će se sljedeće godine po 7. puta održati u novootvorenoj dvorani Glazbene škole (Dom HVa) uz nastup Simfonijskog orkestra iz Austrije. Uz navedene projekte vrijedi napomenuti da je dugoselska glazbena škola u listopadu i studenom 2018. organizator Svjetskog natjecanja za mlade talente, koje će se sljedeće godine po prvi put održati u Dugom Selu. Vrijedi napomenuti da se radi o najvećem natjecanju takvog tipa u cijeloj regiji.

Velika nam je čast pozvati sve Dugoselke i Dugoselce na naš koncert koji će se održati 8. prosinca u srcu Zagreba!

 

HGZ0.jpg HGZ1.jpg HGZ2.jpg HGZ3.jpg HGZ4.jpg