U suton drugog dana mjeseca prosinca dugoselski gradonačelnik Nenad Panian upalio je prvu svijeću na adventskom vijencu smještenom podno gradskoga sata, čime je simbolično započelo četverotjedno iščekivanje Božića. Radosne trenutke uljepšala su vesela dječice iz Dječjeg vrtića Dugo Selo otpjevavši prigodne pjesmice, a potom su okitila božićno drvce u središtu grada.

Velečasni Slavko Kresonja, govoreći o razdoblju došašća i iščekivanju Božića, molitvom je i blagoslovom, u zajedništvu s okupljenim građanima,  podijelio radost i mir sa svima u gradu. Večeras su blagdanska svjetla zasjala punim sjajem.  Slijedi paljenje preostalih svijeća u naredna tri tjedna te iščekivanje  radosnog  božićnog slavlje u obiteljima i zajednici.

 

 Započela i  „Ledena bajka“ obitelji Stojanović

U gradskom središtu, na početku Zagrebačke ulice postavljen je adventski projekt obitelji Stojanović s obiljem ukrasa isprepletanim svjetlima.  U prolazima između  i oko kuća nižu se prizori iz božićnih priča, likovi iz bajki, mnoštvo okićenih borova i drugih ukrasa koji prinose blagdanskom ugođaju. U nizu su postavljene male kućice s  ugostiteljskom ponudom  jela, slastica, pića i blagdanskih ukrasa. Ovu božićnu bajku upotpunjuje i klizalište koje pridonosi zimskom ugođaju usred grada te će omogućiti obilje zabave  ljubiteljima  klizanja.  Nakon zapaljene prve svijeće adventskog vijenca započele je otvorenje ovog ledenog božićnog parka. Blagdanskom ugođaju pridonijele su članica Kluba sinkroniziranog klizanja „Zagrebačke pahuljice“ svojim klizačkim plesnim nastupom. Prvi gosti zabavljali su se uz tamburašku glazbu i raznoliku ponudu. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                NK

 

Klizalište.jpg LB1.jpg LB2.jpg LB3.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_1.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_2.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_3.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_4.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_5.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_6.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_7.jpg Prva_adventska_svijeća_Ledena_bajka_9.jpg