U petak 1. prosinca gradonačelnik grada Dugog Sela Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić otvorili su Gradsko klizalište. Gradsko klizalište se smjestilo na već poznatom mjestu kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo. Brojna mala i velika radoznala lica jedva su čekala da se led formira kako bi mogli uživati u čarima klizanja.

Kako oni najmanji tako i oni najveći čekali su u redu za svoje klizaljke a moramo reći da je red bio dugačak. Lampice kao i okićen bor dao je poseban ugođaj klizalištu kao i klizačima koji su rekli da se osjećaju kao da su nekoj bajci. Iznenađenje večeri je bio vatromet koji je obilježio svečano otvaranje klizališta. Mnogi su na trenutak zastali s klizanjem kako bi uživali u vatrometu dok je nekolicina nastavila klizati pod svijetlima vatrometa. Na sveopću radost prisutnih klizalište je prvih sat vremena bilo besplatno a za one koji se nisu željeli upustiti u avanturu na ledu čekala jedna mala drvena kučića koja krije prave blagdanske mirise, kako od kuhanog vina, slatkih fritula tako i pečenih kobasica. Ugodna glazba dala je poseban ritam klizačima koji su pokušali izvesti razne skokove, neki uspješno a neki manje. Pozivamo građane da naoštre svoje klizaljke i da se upute na klizalište kod Gradske sportske dvorane.

„Tradicija se nastavlja. Advent je počeo ukrašavanjem grada i otvaranjem klizališta kod srednje škole. U sljedeća dva mjeseca brojni dugoselski mališani, roditelji i gosti moći će uživati u blagodatima ledene površine. Uz brojna sportska događanja i rekreacije tu će biti i disco večer, događaji i gostovanja. Grad živi punim plućima i tako se vraća entuzijazam“, ponosno je rekao gradonačelnik Panian.

Pozvao je građane da mu se pridruže u subotu 2.prosinca na paljenju prve adventske svijeće kako bi se tradicija nastavila. KP

 

klizalište_Dugo_Selo_1.jpg klizalište_Dugo_Selo_2.jpg klizalište_Dugo_Selo_3.jpg klizalište_Dugo_Selo_4.jpg klizalište_Dugo_Selo_5.jpg klizalište_Dugo_Selo_6.jpg klizalište_Dugo_Selo_7.jpg