Povodom sutrašnjeg (05.12.) Dana volontera, učenici OŠ Josipa Zorića pod vodstvom svojih profesora posjetili su Crveni križ Dugo Selo, kako bi se upoznali sa djelatnostima Crvenog križa i mogućnostima uključenja kroz volonterski rad. Djelatnici Crvenog križa tom su prilikom mlade upoznali sa svojim brojnim aktivnostima, ali i planovima za budući rad. Gošća Crvenog križa bila je i predsjednica Savjeta mladih Dugog Sela, Maja Matijaš, koje je učenike upoznala o tome što radi Savjet mladih, koji su planovi za iduću godinu i kako se oni mogu uključiti i angažirati.

 

Učenicima je predstavljena inicijativa da se u Dugom Selu organizira Centar za mlade, koji bi mladima pružao razne zabavne i edukativne sadržaje, a kreatori svih aktivnosti bili bi sami mladi.

Crveni križ je ponudio korištenje svog prostora i za ovu aktivnost, jer je želja da se djeci i mladima u njemu pruži mogućnost za okupljanje i razne kreativne, edukativne i zabavne aktivnosti, a kao dio tog centra djelovao bi i Volonterski centar.

Postoji dobra volja i nastojanja raznih struktura da se unaprijedi život mladih u našem gradu, pa vjerujemo da će se uz konstantni trud mnoge od ideja i realizirati.

Gordana Kocaj

 

volonteri.jpg volonteri_1.jpg volonteri_3.jpg