Na izvještajnoj skupštini Športskog ribolovnog društva Dugo Selo razmotreno je i prihvaćeno izvješće o radu za prošlu godinu u kojem su navede brojne akcije: organizacije natjecanja u više kategorija, uređenje okoliša, poribljavanje, sudjelovanje u velikim gradskim manifestacija i drugo. Značajan je provedeni postupak legalizacije objekta čime je porasla vrijednost nekretnine. No to je povećalo ukupne troškove uslijed čega je izostalo jesensko poribljavanje jezera.

Tako će se poribljavanje ove godine provesti s minimalno četiri tone ribe, a riblji fond još će se pojačati ribolovnim režimom  „ulovi i pusti“ u jezeru Ciglana 3. Ribolovci su prihodovali 274.339 kuna te završili godinu s pozitivnom  razlikom.

I sljedeće godine planiraju proširiti suradnju s Gradom, Ministarstvom, Županijom, Turističkom zajednicom i školama,  provoditi akcije čišćenja, organizirati natjecanja, brinuti o ribljem fondu. Tako će provesti četvrtu  Cverglijadu – natjecanje u ulovu patuljastog soma (cvergla)  koji jedući ikru šteti razmnožavanju riba.  Za sljedeću godinu planirali su prihodovati 273.800 kuna. Prihvaćajući izvješća  te plan i program za ovu godinu, članovi Skupštine  usvojili su režim na vodi s nekoliko noviteta. Tu je već spomenut ribolov u jezeru 3 gdje je ulov obvezatno pustiti u vodu – režim „ulovi i pusti“. Također je na svim vodama kojima gospodare  svu ribu (osim soma) koja je  teža od 5 kilograma obavezno neozlijeđenu vratiti u vodu. 

Rad ŠRD Dugo Selo pohvalio je Dubravko Šeketa, predsjednik Županijskog ribolovnog  saveza, naglasivši dobrim provedeno ozakonjenje nekretnina. Zaželio je uspjeh u daljnjem radu a također i u prijavama na natječaje za uređenje okoliša i druge korisne namjene.

Dugoselski gradonačelnik Nenad Panian  u  jezerima i sportskom ribolovu vidi velike turističke potencijale. - To je zlato i blago prije svega - kazao je Panian ističući mogućnost izgradnje kampa zbog pogodne lokacije kao što je blizina autoceste te ljetnih sadržajnih  kampova  za djecu, što bi donosilo prihode.

NK

 

Ribiči1.jpg Ribiči2.jpg Ribiči3.jpg Ribiči4.jpg Ribiči5.jpg