Turistička zajednica Grada Dugog Sela organizirala je natjecanje u izradi najboljeg snjegovića. Poslanih slika snješka bilo je napretek što je zadalo pravu glavobolju žiriju da odluči o pobjedniku. Kako bi se nagradio trud tu su i bile drvene sanjke za onog najboljeg. Nagrade je uručio gradonačelnik Nenad Panian i njegov zamjenik Nikola Tominac te Sandra Geri ispred Turističke zajednice Grada Dugog Sela.

 

U pojedinačnoj kategoriji nagradu za najboljeg snjegovića dobio je mali Mate, koji nije mogao skinuti osmijeh s lica nakon što mu je gradonačelnik Nenad Panian uručio sanjke. Gradonačelnik Panian ga je upitao kako je on napravio snješka a mali Mate se brzo snašao te je rekao da ga je napravio od snijega.

Pitali smo Matove roditelje o izradi snjegovića, rekli su kako su se prijavili predzadnji dan i da im je trebalo svega 45 minuta da ga izrade a nakon što su ga izradili mali Mate je stalno govorio kako će on dobiti nagradu što se i dogodilo a snjegovića je nazvao Tata.

U grupnoj kategoriji nagradu su osvojili učenici 2.E razreda Osnovne škole „Josipa Zorića“. Umjesto sanjki dobili su vreću slatkiša a u Velikoj vijećnici dočekao ih je i sok te još brdo slatkiša koje su djeca sa zadovoljstvom pojela.

Profesorica Marija Perković uručila je gradonačelniku Panianu poklon koji su djeca sama izradila a to je slikovita knjiga abecede gdje svako slovo pokazuje jedno od znamenitosti Grada Dugog Sela.

Gradonačelnik Panian se zahvalio svima na sudjelovanju te je pozvao djecu da se uključe u nadolazeće farbanje uskrsnih pisanica kao i na druge manifestacije. No gradonačelnik Panian nije bio pošteđen raznih pitanja djece o izgradnji novih igrališta, besplatnih udžbenika, nogostupa i ostalih pitanja. Tko zna, možda se među njima krije budući vijećnik.

Kristina Pavlić

Matin_snjegović.jpg SNJEGI.jpg SNJEGOV5.jpg SNJEGOVIC2.jpg SNJGOV5.jpg