×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/dugosels/public_html/images/ravanj_2018/hitna

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je šest novih vozila hitne pomoći. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić s ravnateljem Zavoda Davorinom Gajnikom i glavnom sestrom Marinom Golub, uručio je ključeve vozila vozačima županijskih ispostava ispred Ispostave Zavoda za hitnu pomoć u Dugom Selu. Osim Dugog Sela vozila su uručena ispostavama hitne Sv. I. Zelina, Vrbovec, Ivanić Grad, Jastrebarsko i Samobor, a njihova je vrijednost 1,9 milijuna kuna.

 

Župan Kožić zahvalio je svim djelatnicima Zavoda hitne medicine naglasivši stalnu skrb Županije za zdravstvo u vidu izdvajanja za vozila, opremu i stvaranje boljih uvjeta za rad službi po svim ispostava .

Primjerice, Županija posljednjih godina nabavlja po desetak ovakvih vozila godišnje, danas je isporučeno šest vozila od prošle godina, a u tekućoj godini planirana je nabava četiri vozila za hitnu medicinsku pomoć i 5 vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 2,7 milijuna kuna. Broj timova se povećava, nabavlja se oprema i stvaraju uvjeti kako bi hitna pomoć bila učinkovita. To je značajno budući Županija nema bolnicu a prostorno okružuje Grad Zagreb – kazao je, između ostaloga Župan Kožić.

Na području županije godišnje je više od 22.000 hitnih intervencija. Od toga, na području dugoselske ispostave s oko 40.000 žitelja bilježi se oko 3.500 hitnih intervencija na terenu te isto toliko prijema u ordinaciji.

Prilikom primopredaje vozila dugoselski gradonačelnik Nenad Panian zahvalio je Županiji na potporama zdravstvenoj djelatnosti, posebice hitnoj medicinskoj pomoći.

- Vozila za ovu namjenu zapravo su „putujuće ordinacije“ liječnika koji pružaju medicinsku pomoć u hitnim slučajevima te vrlo često spašavaju živote . O njihovoj kvaliteti i opremljenosti ovisi učinkovitost prve pomoći na mjestu događaja kao i kvaliteta prijevoza do bolnice – kazao je gradonačelnik Panian.

Župan, ravnatelj Zavoda i glavna sestra s voditeljicom Ispostave Dugo Selo dr Sunčanom Žuteković, obišli su prostore dugoselske Ispostave doma zdravlja i hitne pomoći. Vozači su razgledali nova vozila, a dežurni tim hitne pomoći uobičajeno je bio u pripravnosti za moguću potrebu hitne intervencije.

NK