Dana 3. svibnja 2018. godine, oko 10,45 sati, u mjestu Prikraj, u Ulici Stjepana Radića, na željezničko – cestovnom prijelazu dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, tj. došlo je do naleta putničkog vlaka na teretni automobil, kojom prilikom je vozač (1983.) teretnog automobila smrtno stradao. 

Sukladno navedenom Policijska postaja Dugo Selo u narednom periodu nastavit će s pojačanim aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa kroz svakodnevne aktivnosti na sankcioniranju prekršaja koji su tzv. generatori prometnih nesreća s najtežim posljedicama te nastaviti s provođenjem pojačanih ciljanih preventivno-represivnih akcija u cilju zaustavljanja negativnog trenda pogoršanja stanja sigurnosti cestovnog prometa kako na željezničko – cestovnom prijelazu na kojem se dogodila ova prometna nesreća tako i na cjelokupnom području u nadležnosti Policijske postaje Dugo Selo, te napominjemo da tijekom 2017. godine na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.

Osim navedenog, napominjemo da će tijekom mjeseca svibnja 2018. godine, kao i tijekom narednih mjeseci policijski službenici PP Dugo Selo provoditi ciljane akcije usmjerene na nadzor željezničko – cestovnih prijelaza, nadzor vozača mopeda, motocikla i bicikla, nadzor brzine kretanja vozila, nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droge, te drugih akcija o čemu ćemo vas pravovremeno obavještavati.

Ovom prilikom upozoravamo sve vozače motornih vozila ali i sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i pravila kako bi svojim poželjnim ponašanjem u cestovnom prometu smanjili broj prometnih nesreća osobito s najtežim posljedicama te kako bi se zaustavio već spomenuti negativan uzlazni trend pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu.