Pučko otvoreno učilište Dugo Selo poziva na svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg, već četvrtu godinu za redom, organizira manifestaciju JAGOdan&CrameRAJ. Održat će se u subotu 2. lipnja u bajkovitom Perivoju Ivane Brlić Mažuranić (pored Dječjeg vrtića Dugo Selo). Počinje u 10 sati, a cjelodnevni bogat program trajat će do 22 sata.

Osim pravih, slatkih jagoda, u ponudi će biti i drugi fini proizvodi lokalnih OPG-ovaca te slastičara. Dođite i kušajte sireve, bučino ulje, aroniju, pekmeze od jagoda, kolače, sladoled… Posjetitelje očekuje odlična ugostiteljska ponuda po receptima vrhunskog majstora kuhinje Branka Galenića Žutog, zvijezde emisije 3,2,1 – kuhaj. Njegova slana jela s jagodama u ponudi su dana „Piknika na dekicama“. Degustirat će se i džemovi, u kuhanju se natječu gradonačelnik N.Panian, članice članice KUD-a Preporod, Gradske udruge umirovljenika i Savskih lađara iz Rugvice.

Razgledajte što nude izlagači na Crameraju. Stare stvari, antikviteti, razne rukotvorine...

Raznovrstan glazbeno-scenski program počinje u 10 sati. U jutarnjem dijelu, u sklopu otvorenja, nastupaju Dugoselske mažoretkinje, akrobati na svili, mali polaznici POU tečajeva, Dječji zbor Kikići sve do podneva kada je na redu predstava za djecu „Braća Grimm u trapericama“. Podnevni program na pozornici počinje u 17 sati s malim „Preporodašima“, slijedi zumba i balet Studija FITnić, Plesni centar Dugo Selo, Plesni klub Lana te Glazbena škola Dugo Selo čiji će nastup popratiti zajedničko puštanje lampiona u 21 sat.

Tokom cijelog dana odvijat će se razne radionice za djecu – Eko radionica, Vrtić ili škola, kemijati se mora, Čokoladne jagodice, kreativno sportska radionica, ples na svili, zaboravljene igre, te radionica puhanja stakla udruge „Stakleni svijet“. Tu su i facepinting, tobogan, igraonice, photobooth u kojem se posjetitelji mogu fotografirati za uspomenu. Dobra zabava očekuje i male i velike, stoga nek' vam bude subotnji plan posjetiti Jagodan. 

 

lampioni_plakat.jpg plakat_dječji_program.jpg plakat_piknik.jpg