Priredbu povodom kraja školske godine održala je jučer OŠ Ivan Benković, ove godine u dvorani Glazbene škole. Raznovrstan i bogat program, koji su marljivo pripremali i uvježbavali sa svojim učiteljima i profesorima, izveli su talentirani učenici. Svaki je nastup popratio buran pljesak brojne publike – ponosnih roditelja, braće i sestara, prijatelja… Točke je najavljivao vrstan voditeljski duo Klara Simić Bodrožić i Silvestar Frane Orešković, uz učiteljicu Mirjanu Pavlić.

Pjesma, ples, recitacija, gluma – nizali su se na pozornici. Pjesmu „Djecu ne donose rode“ otpjevao je 2.c razred, pratila ih je učiteljica Marija Turk Sakač. Martin Knežević izveo je monolog „Što sve može biti pokvareno“ Z.Baloga, mentorica je Ivona Jeleč. Sedmašica Lucija Batuljan izrecitirala je Matoševu „Mačuhicu“, a njena razredna kolegica Lucijana Žeželj „Moju tajnu“ R.Zvrka. „Kokoš kod frizera“ naziv je kratkog igrokaza, gledatelje su nasmijale članice dramske skupine Kiara Čolić i Una Ižaković. Sve tri točke uvježbane su pod mentorstvom Dragane Radovan. Šostakovičev „Valcer br.2“ otplesale su Antonela Dujlović i Nicole Jurković dok je poznatu Matoševu pjesmu Djevojčici mjesto igračke krasnoslovila Anabela Kulić, mentorica je također I.Jeleč. Mali ekolozi iz 2.b razreda podsjetili su na važnost čuvanja Zemlje tekstom M.Pokića „Planet Zemlja“ , zabavili su pjesmom „Lipanj nam stiže“, sve pod budnim okom učiteljice Sofije Štefanac Klobučar. Klara Simić Bodrožić pročitala je svoj autorski rad „Svijet po mom“, zadovoljna je bila njena mentorica Danijela Jalžabetić.

Bila je ovo prigoda i za podsjetnik na nedavnu proslavu Dana škole i veliki projekt tada prezentiran javnosti „Živi muzej glazbe“. U njemu je, pod vodstvom prof. glazbene kulture Sandre Frančišković, sudjelovala cijela škola. Kako je bilo podsjetili su Franco Enio Todorović i Marija Klara Grlić. Omiljena profesorica odlazi pa joj je ovom prigodom zahvaljeno na svemu što je učinila za školu te joj je ravnatelj Branko Goleš uručio prigodan dar. Kako se čulo, ovo nije rastanak jer će i dalje surađivati na glazbenim projektima. Dragoj Istrijanki iznenađenje je priredio zbor učitelja OŠ Josipa Zoriča i „Ivan Benković“ otpjevavši popularnu pjesmu Alena Vitasovića „Sandra“. Na repertoaru odličnog zbora bile su i „Naranče“. Kako je bilo na priredbi pogledajte u fotogaleriji.

 

priredba1.jpg priredba10.jpg priredba11.jpg priredba12.jpg priredba13.jpg priredba14.jpg priredba15.jpg priredba16.jpg priredba16b.jpg priredba17.jpg priredba2.jpg priredba3.jpg priredba4.jpg priredba5.jpg priredba6.jpg priredba7.jpg priredba8.jpg priredba9.jpg