Vlasnici i njihovi ljubimci od sada mogu bezbrižno uživati u šetnji, igri i drugim aktivnostima na prostoru novootvorenog parka u kojem je predviđeno mjesto za manje, a tako i za veće pse.

Park je za tu namjenu uredio Grad Dugo Selo uloživši 85.000 kuna, osigurajući ogradu, koševe za otpatke, posebne koševe za izmet, posude za vodu, klupe i edukativno-informativne table. Uvelike su pridonijeli aktivisti grupe „Dugoselske šapice“ koji su nabavili, uredili i postavili sprave za igranje ali i za učenje pasa. Pri tome su koristili uglavnom reciklirane materijale, vodili računa o funkcionalnosti ali i estetici. Park je „predan“ vlasnicima i njihovim ljubimcima na korištenje u petak 6. srpnja, kada su se oni okupili u velikom broju. Dugoselski gradonačelnik Nenad Panian sa zamjenicima Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincem, podijelili su radost s korisnicima. Oni sad u Osječkoj ulici, nedaleko od križanja sa Sportskom i Domjanićevom ulicom, imaju svoje prostore za aktivnosti gdje neće nikoga ometati.

Korištenje parka, kao i svakog drugom prostora, podrazumijeva održavanje čistoće uz obvezatno uklanjanje izmeta u posebne koševe za otpad. Vlasnici pasa dužni su nositi vrećice za tu namjenu i postupati prema pravilima. Također mogu koristiti donirane igračke, donijeti i svoje, a na odlasku sve vratiti na mjesto. Prostor i opremu svi su korisnici dužni čuvati od onečišćenja i oštećenja. NK

cucki 1 cucki 2 cucki 3 cucki 4 cucki 5 cucki 6 cucki 8