Povodom Međunarodnog dana mladih Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo održalo je 12. kolovoza zanimljive akcije. Grupa mladih nacrtala je „školice“. Jedna se nalazi ispred Gradske udruge umirovljenika, a druga u Perivoju grofa Draškovića. Stoga, prolazite li onuda nemojte preskočiti odigrati popularnu igru. To je ujedno i jedan od zadataka koje su pripremili za sve one koji se osjećaju mladima.

 

A ovo su ostali zadaci: Ispunite u ovom danu i svim idućima što više zadataka napisanih pored školice; pročitajte sve lijepe citate obješene na drveću pored školice; nastojite ostati mladi u duši i srcu.

“Našu školicu će isprati kiša, a natpise ćemo za koji dan ukloniti, ali do tada se nadamo da će što više ljudi poskočiti i na kratko opet biti mladi i djeca, a da će im lijepi citati ostati u mislima i srcu. 😊#danmladih“, poručuju iz Crvenog križa.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku udio mladih u dobi od 15 do 29 godina u sveukupnoj populaciji Hrvatske je 17,3 posto. Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je u prošlom stoljeću ali ne tako davne 1999. godine.  Dana 17. prosinca Generalna skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji je prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da će 12. kolovoza biti proglašen Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava, i to svake godine s drugom temom. Ovogodišnja tema je Migracije mladih: Kretanje naprijed

ck1.jpg ck2.jpg ck3.jpg ck4.jpg ck5.jpg ck6.jpg