Brojni berači odazvali su se pozivu Udruge vinogradara i vinara Terra sancti Martini, koja se brine o gradskom vinogradu na Martin bregu, na ovogodišnju berbu grožđa.

Tradicionalno prije početka same berbe nazočne su pjesmom pozdravili članovi KUD-a Preporod te predsjednik Udruge Boris Mahač i zamjenik gradonačelnika grada Dugog Sela Nikola Tominac. Uz okrjepu jelom i pićem prije, za vrijeme, ali i nakon završetka berbe, kako to i nalažu tradicionalni običaji priliko, najradosnijeg posla tijekom sezone u vinogradu, grožđe je bilo u tili čas pobrano, a niti dobar rod nije izostao. Stoga, kako je konstatirao predsjednik Udruge Terra sancti Martini Boris Mahač, niti ove godine gradske manifestacije neće biti bez dobrog vina iz vlastitog gradskog vinograda, a članovi udruge i dalje će nastaviti brigu o njegovom održavanju i kvaliteti njegove proizvodnje i održavanja u podrumu.

martin berba1 martin berba2 martin berba3 martin berba4 martin berba6 martin berba7 martin berba8 martin berba9 martin berba10 martin berba11