Dokumentarni film "Štafeta smrti" podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici "Štafete smrti"!


Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili.

HVIDR-a Dugo Selo poziva građane Dugog Sela i okolice da se svojim dolaskom još jednom prisjete kako je stvarana njihova domovina, a mladeži nudi priliku saznati istinu o Domovinskom ratu. 

Nakon prikazivanja filma građani će u razgovoru s pripovjedačima imati priliku doznati sve odgovore vezane za "Štafetu smrti" i Domovinski rat.