Svega nekoliko dana dijeli nas od početka 7. po redu božićnog sajma ANĐELEK festa, koji će ove godine biti organiziran u jednodnevnom izdanju u i izvan dvorane Preporod, u subotu, 8. prosinca, u trajanju od 10,00 do 20,00 sati.

Organizatori Pučko otvoreno učilište Dugo Selo i Turistička zajednica Grada Dugog Sela najavljuju bogatu ponudu naših izlagača uz raznovrstan program, zabavne glazbeno scenske nastupe, kreativne, ali i humanitarne aktivnosti.

Sve kreće s dječjom predstavom „Kako je dječak Srećko spasio Božić“, u 10,00 sati. Ulaznice po simboličnoj cijeni od 10 kuna možete nabaviti u POU Dugo Selo te u Denovi. Nakon predstave, pozornica Preporoda bit će rezervirana za nastupe naših najmlađih – od Gimnastičkog kluba Nika, Studija Fitnić, djece Dječjeg vrtića Dugo Selo, Dječjeg vrtića Vrapčić, Dječjeg vrtića DIDI – do učenika osnovnih škola „Stjepan Radić“ iz Božjakovine, „Josipa Zorića“ i „Ivana Benkovića“ iz Dugog Sela. Svoj nastup najavili su i članovi KUD-a Preporod, Plesni centar Dugo Selo, Dugoselske mažoretkinje i Zbor „Eleos“. U poslijepodnevnim satima neposredno prije početka animiranog filma stižu nam Motomrazovi Moto kluba Dugo Selo, a u 16,00 sati počinje hit crtić – GRINCH, za koji su ulaznice također već u prodaji u POU Dugo Selo te u Denovi. Nakon crtića, u 18,00 sati stižu gosti iz susjedne BiH – limena glazba iz Nove Bile koji će održati kraći koncert.

Tijekom subotnjeg, anđeoskog dana održat će se i dvije kreativne radionice. Prva radionica izrade prigodnih božićnih čestitki i anđela planirana je u 11,00 sati u prostorima POU Dugo Selo, a potrajat će do 13,00 sati. S obzirom na ograničeni broj sudionika u radionici – pozivamo sve zainteresirane da nam se jave i prijave u POU – telefonom 2753-419 ili mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Također pozivamo vas i na vrlo zanimljivu radionicu - 3D ispisa i 3D modeliranja. Radionica počinje u 14,00 a završava u 16,00 sati. Radionica se sastoji od dva dijela: edukacijski dio sa PowerPoint prezentacijom o 3D Ispisu i njegovoj primjena i kreativnog dijela gdje svi sudionici modeliraju kućicu u programu SketchUp na računalima. Kućice će se onda ispisati na 3D pisaču. Ukoliko imate laptop možete ga donijeti na radionicu. Isprintana kućica se može preuzeti u ponedjeljak 10. prosinca, u Pučkom učilištu. Radionica je u besplatna, ali svaki dobrovoljni prilog je dobrodošao. Radionicu održavaju Mateo Miličević i Ivan Ravlić. Broj sudionika je ograničen - maksimalno 20 sudionika i odnosi se na drugi dio prezentacije, a za prvi dio prezentacije broj ljudi je neograničen i ne mora se obaviti prijava. Prijaviti se možete putem linka:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsT03EN6pHAUL_znrQvqecewja8hqhjpHPQi47MhRsfYRaPQ/viewform

Anđelek fest ove godine nudi i zabavne sadržaje, uz tradicionalno kićenje borova imat ćemo i – „Maminjak“ - zanimljiva radionica make up-a za mame uz prezentacije šminke, a za male vrtićance i naj-najmanje naše anđele – „Baby first cut“ besplatno prvo šišanje. U sklopu sajma planiran je i humanitarni anđeoski otvoreni ormar „Do dara iz ormara“ – mjesto u kojem će biti izložene besplatne stvari, odjeća, obuća, a koju će svi zainteresirani moći si uzeti, ali isto tako nadomjestiti s robom koju žele pokloniti, naravno čistom i urednom, jer drugačiju nećemo primati.

Kako bi ugođaj bio još ljepši te subote kod Preporoda – prostor će biti prigodno ukrašen i uređen – Knjižara Denova taj dan imat će akcijske cijene na dječji asortiman, ugostiteljski objekti Don i Gold tog dana imat će u ponudi kavu po popularnoj, anđeoskoj cijeni – od 6 kuna! No, bit će tu i ponude light punča za djecu, ali i punča za odrasle te ponude hrane uz prigodne cijene. Vesela, pozitivna atmosfera je zagarantirana, dođite i vi na posebno mjesto te subote u Dugom Selu.