Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za srednje škole LIDRANO 2019. održava se u organizaciji Srednje škole Dugo Selo gdje je  smotra i svečano otvorena. Scenski nastupi održavaju se u Dvorani „Preporod“. 

Otvorenje u SŠ Dugo Selo popratio je prigodan glazbeni program. Sudionicima i njihovim mentorima obratila se ravnateljica škole Darinka Svetec  predstavivši im rad škole te  im zaželjela dobrodošlicu u Dugo Selo. Dobrodošlicu i puno uspjeha ovdje kao i u daljnjem školovanju zaželio je gradonačelnik Nenad Panian koji je smotru i otvorio. Naglasio je kako je Dugo Selo grad s visokim vitalnim indeksom, grad mladih te poručio učenicima da ulažu u svoje obrazovanje, istaknuvši pritom važnost kulturnog stvaralaštva, te da "ostanu svoji". SŠ Dugo Selo po prvi puta organizira LIDRANO, a ove godine sudjeluje 66 učenika i 25 mentora iz 12 škola sa županijskog područja. Predstavljaju se tako Gimnazija Antuna Gustava Matoša i Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola iz Samobora, SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, SŠ Dragutina Stražimira iz Sv.Ivana Zeline, velikogoričke Ekonomska škola, Srednja strukovna škola, Gimnazija, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, SŠ Ivan Švear iz Ivanić Grada, SŠ Jastrebarsko, SŠ Vrbovec i SŠ Dugo Selo.  Nastupi će potrajati do večernjih sati, a nakon okruglih stolova stručna povjerenstva će odlučiti tko odlazi na državnu razinu.

f1.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG lid1.JPG lid10.JPG lid2.JPG lid3.JPG lid4.JPG lid5.JPG lid6.JPG lid7.JPG lid8.JPG lid9.JPG