Dobrovoljno vatrogasno društvo Prozorje održalo je 9. ožujka redovitu godišnju skupštinu pod predsjedanjem predsjednika Dubravka Graberca, a istoj je u ime Grada Dugog Sela nazočio i gradonačelnik Nenad Panian. 

Zapovjednik društva Mladen Ferenčak je prigodom iznošenja izvještaja o radu rekao kako je društvo početkom protkle godine ostalo bez predsjednika Željka Dujana, koji je preminuo, ali kako je ubrzo konsolidirano te se na popisu, među 54 člana, nalazi 11 operativnih vatrogasaca te, na što su posebno ponosni, 10 članova podmlatka i 4 člana mladeži. Društvo je u protekloj godini bilo aktivno i uz uređenje vatrogasnog doma i okoliša, kao primarnu aktivnost, imalo sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima. Za sve izvršene aktivnosti na raspolaganju su imali 62.000 kuna.

Završetak uređenja vatrogasnog doma, posebno do sada još neuređenog potkrovlja, prioritet je u radu društva za tekuću godinu, a očekuju da će to biti izvedivo uz vlastite napore, 70.000 kuna koje društvo planira uprihodovati u ovoj godini te uz pomoć Grada Dugog Sela.

Gradonačelnik Nenad Panian rekao je kako Grad namjerava pomoći DVD-u Prozorje u realizaciji njihovoh planova, ali i kako namjerava revitalizirati cijelo naselje Prozorje koje se, prema njegovim riječima, nalazi iza brega, ali nije zaboravljeno te, uz predviđene planove uređenja koje će financirati Grad, ima idealne uvjete za razvoj turističke djelatnosti.

Predsjednik VZG Dugo Selo Nikola Rnjak istaknuo je pak kako DVD Prozorje ima značajno mjesto u okviru Vatrogasne zajednice te kako već ove godine treba započeti pripreme za obilježavanje značajnog jubileja – 75. godišnjice rada ovog društva.

                                                                                                                                                    N.H.M.

dvd prozorje 1 dvd prozorje 2