Glazbenu poslasticu za kraj ovog tjedna priredili su Tamburaški orkestar i zbor Glazbene škole Dugo Selo. Koncert je održan večeras u predvorju škole, prostor je bio premalen za sve koji su ih došli poslušati. Priređen je povodom odlaska na Svjetsko folklorno prvenstvo u Bugarsku (World Championship of Folklore Music), snažan dojam ostavile su kvalitetne izvedbe na domaću publiku.

Glazbena škola Dugo Selo poziva na koncert tamburaškog orkestra i zbora koji će se održati u nedjelju, 20. kolovoza, u Glazbenoj školi (bivši Dom HV-a) s početkom u 18 sati. Na repertoaru će biti i praizvedbe novih skladbi s kojima će se predstaviti na Svjetskom folklornom prvenstvu,,World Championship of Folklore Music“. Prvenstvo se održava u Bugarskoj, na Crnom moru, a učenici putuju 21. kolovoza. Završne pripreme su u tijeku.

Članovi folklornog ansambla gostovali su od petka 11. kolovoza do nedjelje 13. kolovoza na 107. po redu manifestaciji „Dužijanca u Subotici“. Radi se o bitnom događaju zahvale Bogu i pohvale čovjeku. Središnja gradska subotička Dužijanca nastala je iz obiteljske Dužijance. Obiteljska je Dužijanca smještena u temeljnu socijalnu stanicu društvenog života, u obitelj. Tamo je u svom trajanju, od pamtivijeka.

Veliko priznanje dobio je ovih dana KUD „Preporod“ koji, podsjećamo, gostuje na međunarodnom festivalu Ballus na Sardiniji - predstavnici European Folklore association uključili su dugoselsko Društvo među najkvalitetnija Društva europske folklorne obitelji. Odlučili su to gledajući nastupe folklornog ansambla i tamburaškog sastava.

an1U dvorani KUD-a „Preporod“ danas je održana pretpremijera mjuzikla „Anči“, novog glazbeno-scenskog projekta učenika OŠ „Ivan Benković“. Nakon višemjesečnog pripremanja u prostoru škole, glumci-pjevači pokazali su na pravoj pozornici o čemu se tu radi. Sudeći po reakciji publike, a to su bili najoštriji kritičari - školske kolege, uspjeh je i ovaj puta zagarantiran. A radi se, podsjećamo, o „Annie“ poznatom brodvejskom mjuziklu, više puta ekraniziranom.