Zbirka pjesama Zvonimira Nemeta „62...“ predstavljena je u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Treća je to zbirka ovog poznatog pjesnika. Nemetova duša široka je kao ravnica, istančanim stihovima govori o svojim krajevima - onima od kuda je potekao kao i mjestu gdje sada živi i stvara. Inđija, Hrtkovci, Srijem te danas isto tako njegovi Posavina i Dugo Selo. O njima piše karakterističnim razlomljenim stilom, tečnim kao što teku rijeke koje voli, svaka svoje obale dotiču Sava i Dunav.

Nakon osam godina dr Juraj Belaj s ekipom istraživača  nastavlja  s iskapanjem naše prošlosti u prostoru  stare Crkve sv. Martina  na Martin Bregu.  To je sedma etapa istraživanja na ovom lokalitetu, a  provodi  ga Institut za arheologiju. Prije deset godina dr Belaj objavio je knjigu „Templari i ivanovci na Zemlji sv. Martina“, u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Tu je, pored povijesnog pregleda   prikazao nalaze i spoznaje od prethodnih istraživanja. Tadašnja istraživanja kao i objava izdanja ostvarena su i uz potporu Grada Dugog Sela kao i Zagrebačke županije.

KUD „Preporod“ briljirao je na državnim folklornim susretima održanim u Čakovcu  14. listopada. Folklorni ansambl izveo je pjesme i plesove Posavine i Baranje te je Preporodašima uručena 1. nagrada Hrvatskog sabora kulture,  organizatora 24. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije i Grada Čakovca. 

U Gradskoj knjižnici grada Dugog Sela predstavljena je knjiga pod nazivom „Kasačka ergela Rugvica“ autora Predraga Topića u povodu stote obljetnice nastanka ergele. Na predstavljanju knjige tražio se stolac više. Autoru knjige trebalo je dvije godine kako bi je napisao a razlog tome je taj, što je prikupljao materijale koji su bili na stranom jeziku, njemačkom i mađarskom. Ergela kasačkih konja iz Rugvice nažalost nema sačuvanu dokumentaciju niti se zna puno o njoj kao i njenom značaju i uspjehu.