Povodom kraja školske godine, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, održan je 15. lipnja koncert mlade hrvatske pop zvijezde Mije Dimšić. Hitove kantautorice iz Osijeka „Život nije siv“, „Sunce, oblak, vjetar“, „Kiša“, „Bezimeni“… u Gradskoj sportskoj dvorani pjevali su mnogi. Na repertoaru su, uz autorske skladbe, bili i poznati hitovi s domaće i svjetske glazbene scene.

U Vrbovcu je 10. i 11. lipnja održan Susret malih vokalnih sastava i zborova Zagrebačke županije. U vrlo jakoj konkurenciji, između 20-tak zborova, nastupila je ženska vokalna skupina KUD-a „Preporod“ „Koledarice. Prema ocjeni stručnog žirija na okruglom stolu dobile su naviše ocjene. Predstavile su se u acapela izvedbi s tri skladbe: „Ladovane“ u obradi Duška Topića; „Koleda ide v selo“ Emila Cossetta; narodnom „Naranče“ obrada Deniza Gjini.

Građanska inicijativa Drugo Selo jučer je u „rad pustila“ treću malu besplatnu knjižnicu u Perivoju grofa Draškovića, prve dvije smještene su u Kolodvorskoj i ispred starog DZ-a. U novu kućicu za knjige je, odmah nakon postavljanja, uselilo vrijedno štivo. Mali hram riječi posvećen je velikom hrvatskom pjesniku Antunu Gustavu Matošu te je tako obilježena 145. obljetnica njegova rođenja. Vidljivo je to na kućici koja nosi njegov lik i stihove iz poeme „Mora“.