Nezaboravan koncert  dugoselskoj su publici priredili   glazbenici iz Hrvatskog narodnog kazališta u ponedjeljak 19. lipnja  u prostoru Gradske knjižnice Dugo Selo. Petnaestak glazbenih nastupa ostvarili su Sabina Li-Puma (sopran), Isabella Shaw (mezzosopran), Tvrtko Stipić (tenor), Zlatko Jelinčić (tenor), Vitomir Marof (bariton). Pred domaćom publikom nastupio je i Mario Bokun (tenor), koji je kao pjevač HNK-a pridonio ostvarenju izuzetnog glazbenog događaja u Dugom Selu.

 

Između glazbenih izvedbi pjesnikinja Mirjana Bobanac Sačer iz Kostanja govorila je svoje stihove. A stihove dugoselskih pjesnika Josipa Trnskoga, Stjepana Devčića, Ivana Arka, Ivana Brajdića i Milana Dobrovoljca Žmigavca,  govorili su Želimir Novak te Predrag Topić – v.d. ravnatelja Knjižnice koji je zaslužan za organizaciju i program glazbeno-poetske večeri.

Posjetitelji događaja, među njima i gradonačelnik Nenad Panian, sa zadovoljstvom su slušali skladbe svjetskih glazbenih klasika, tako i hrvatskih kompozitora, prateći još i  stihove domaćih pjesnika.

Uz žaljenje što je skučeni prostor Knjižnice mogao primiti premalo posjetitelja za veliki događaj, nadajmo se sljedećem programu ovih umjetnika u primjerenijoj  dvorani.

NK

HNKsvi HNKpublika HNKIsabel HNKMario HNKMirjana HNKPredragŽelim HNKSabina HNKTvrtko HNKVitomir HNKZlatko HNK Helen HNKgradonačel