Kulturno ljeto u Dugom Selu završilo je smijehom kiši unatoč. Istovremeno započeo je jesenski program također sa smijehom. A sve se odigralo 1. rujna u večernjim satima. Najavljeni tematski stand up „ Štiklom u mozak, loptom u dupe“ nije održan u Športskom zbog prijeteće kiše, nego u obližnjem kafiću.

Tu su akteri komedije gotovo dva sata zabavljali i nasmijavali posjetitelje. Na početku je dočekana Kolinda koju je mimikom, retorikom i izgledom vješto imitirala komičarka Marijana Perinić. U nastavku Marijana je pokazala i svoju komičarsku ulogu nasmijavši publiku interpretacijom muško-ženskih odnosa i drugih životnih tema. Zvonko Kožić, stand up komičar sa stavom i stilom kojeg zna dobro interpretirati, bio je brutalno iskren i humorističan. Denis Rajčić, glasom i stasom pokazao se kao dobar imitator starlete Nives Celzius. A Jadranko Glavačević pokazao je humor svakodnevnice iz obiteljskog života, prijateljskih odnosa i hrvatske zbilje sa svih motrišta.

Marijana, poznata po „ulozi precjednice„ voditeljica je show tima u organizaciji i na sceni. Poput kolega također vješto izvodi svoj stand up sa ženskog ali i univerzalnog stajališta.

Svaki od njih, i svi zajedno, nasmijavali su publiku uz stalnu komunikaciju s pojedinim posjetiteljima i održavanje pozornosti na dulje vrijeme. Pokazali su i otvorenu smjelost u odabiru tema i načinu interpretacije, držeći se svakodnevice na svoj način i sa stavom, kako to rade stand up komičari.

stanup0.jpg stanup1.jpg stanup2.jpg