KUD „Preporod“  Dugo Selo predstavljat će Zagrebačku županiju na Državnoj smotri folklora u Čakovcu. Tako je odlučila Prosudbena komisija izabrana od strane Hrvatskog sabora kulture, u sastavu Tvrtko Zebec, Irena Miholić i Ivančica Ivkanec. Odluku su donijeli  nakon izvedbe dvadesetak koreografija na Županijskoj smotri koreografiranog folklora, koja je održana 23. i 24. rujna u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Svako od desetak društava izvelo je dvije koreografije.

- Folklorni ansambl Preporoda s pedesetak članova na sceni, pokazao je ljepotu narodne nošnje Posavine i Baranje. Stilski odlična izvedba koreografija uz autentičan zvuk sviranja i pjevanja, masovnost, snaga, držanje, brojnost -  jednom riječju ekvilibrij ljepote kulturne baštine i mladih koji to vole i njeguju -  kazao  je Tvrtko Zebec čestitajući im prilikom proglašenja.

Tako će naš KUD „Preporod“ izvedbom koreografija Posavine i Baranje braniti boje Županije 14. listopada ove godine na Državnim folklornim susretima u Čakovcu.

Ovo je jedno od niza priznanja koje su članovi Preporoda primili za svoj rad u godini velikog jubileja – 110. obljetnici djelovanja. Sljedeće priznanje mogli bi osvojiti  na Državnim folklornim susretima.

Preporod na smotri2 Preporod na smotri1