Zbirka pjesama Zvonimira Nemeta „62...“ predstavljena je u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Treća je to zbirka ovog poznatog pjesnika. Nemetova duša široka je kao ravnica, istančanim stihovima govori o svojim krajevima - onima od kuda je potekao kao i mjestu gdje sada živi i stvara. Inđija, Hrtkovci, Srijem te danas isto tako njegovi Posavina i Dugo Selo. O njima piše karakterističnim razlomljenim stilom, tečnim kao što teku rijeke koje voli, svaka svoje obale dotiču Sava i Dunav.

 

Više o samom djelu govorio je Predrag Topić, ravnatelj Knjižnice u čijoj je Biblioteci „Terra sancti Martini“ knjiga izašla. "To je stih koji prati ritam životnih trenutaka iz prošlosti i sadašnjosti, ritam koji ne staje, ritam kao zalog Nemetove pjesničke budućnosti koja će nam podariti, vjerujem, još mnoštvo divnih redaka", stoji u Topićevom predgovoru.

Zbirku su ilustracijama ukrasili pjesnikovi unuci Leon i David Hornjak, a sadrži i Leonove pjesme. Privrženost unucima spominje u predgovoru Miloš Martinović. Pjesme u zbirci podijelio je na šest ciklusa ističući pritom kako je ova poezija osjećajna i hrabra. Osjetila je to brojna publika kojoj su stihove kazivali Želimir Novak, Leon te autor sam. Motiv tamburice proteže se kroz pjesme, bez tog dragog zvuka nije mogla proći ni ova promocija.  Tamburaški sastav Glazbene škole, na čelu s ravnateljem škole Darijom Cebićem, svojim je izvedbama oživio stihovima opisane slike. Među odsviranim skladbama bila je i pjesma „Uspomene“. Glazbu i aranžman potpisuje Cebić, a bila je dio uspješnog repertoara Škole na Svjetskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj gdje su učenici osvojili titulu svjetskih prvaka.

n1.JPG n10.JPG n2.JPG n3.JPG n4.JPG n5.JPG n6.JPG n7.JPG n8.JPG n9.JPG