Izvedbu ovog djela hrvatskog kompozitora Ivana pl. Zajca uz potporu Grada Dugog Sela, pripremio je operni pjevač Mario Bokun (tenor), koji i sam nastupa u ulozi Mehmeda Sokolovića. Djelo je izvedeno u skraćenom obliku s klavirom te je, sudeći po posjećenosti i reakcijama, potaknulo veliko zadovoljstvo brojnih posjetitelja.

Osim spomenutog organizatora i pjevača Bokuna, glavne uloge ostvarili su glazbeni umjetnici: Ljubomir Puškarić (bariton) u ulozi N. Šubića Zrinskog, Tamara Felbinger Franetović (sopran) u ulozi njegove žene Eve i Martina Klarić (sopran) u ulozi njihove kćeri Jelene. Uloga Lovre Juranića pripala je Stjepanu Franetoviću (tenor), a Robert Palić (bas) nastupio je u ulozi Gašpara Alapića. Opernu izvedbu u skraćenom obliku pratila je pijanistica Helena Borović.

Umjetnici iz glazbenog i kazališnog svijeta profesionalno su izveli odabrane slike jedne od najpoznatijih opera našeg slavnog kompozitora i hrvatskih opernih djela uopće, na očito zadovoljstvo publike. U sveukupnom događaju ugodno su iznenadili članovi pratećeg zbora, sastavljenog od „pjevača iz susjedstva“. Pod vodstvom Maria Bokuna oni su u kratkom razdoblju uvježbali zborni dio nastupa. Tako su tenori Boris Bokun, Marijan Bokun Mijo Cindrić, Dino Kramer, Silvio Lojna, Marijo Prašnički, Robert Samardžić i Stjepan Štefinovec, te bas pjevači Josip Bešlić, Mario Dedić, Vladimir Erjavec, Stjepan Jambrišak, Miroslav Jurković, Miro Mareš, Nikola Penić i Milivoj Petric – također nagrađeni pljeskom domaće publike.

Zahvaljujući organizatorima i sudionicima ovog glazbenog događaja učinjen je dodatni doprinos za liječenje dječaka Noe Ivića. Gradonačelnik Nenad Panian, u ime organizatora glazbenog i humanitarnog događaja, uručio je obitelji Ivić dobrovoljne priloge posjetitelja koji su prikupili 4.500 kuna za troškove Noine rehabilitacije.

NK

Op1.JPG Op2.JPG Op3.JPG Op4.JPG Op5.JPG Op6.JPG Op7.JPG Op8.JPG Op9.JPG Op91.JPG Publika.JPG publika2.JPG