Brojni posjetitelji u Dvorani „Preporod“ uživali su 27. svibnja u programu Izlučne smotre koreografiranog i izvornog folklora grada Dugog Sela, općina Rugvica i Brckovljana.

 

Odlukom stručnog žirija Ive Niemčić i Ivana Potočnika izabrani su slijedeći predstavnici za županijske smotre: Na 1. dječjoj smotri koreografiranog folklora predstavnici su mala škola folklora i folklorna radionica 3 KUD-a „Preporod“; na smotri izvornog folklora nastupit će KUD „Posavka“ Oborovo; koreografirani folklor odraslih predstavljat će FA KUD-a „Preporod“.

Ove godine smanjen je broj prijavljenih sudionika na Izlučnu smotru. U kategoriji dječjeg koreografiranog folklora sudjelovalo je pet dječjih folklornih skupina KUD-a Preporod te konkurencije nije bilo.

U izvornom folkloru samo jedan predstavnik i to  KUD „Posavka“ iz Oborova, koji je upućen na županijsku smotru izvornog folklora.

U kategoriji koreografiranog folklora odraslih predstavili su se KUD Tančec i KUD Preporod.

Komisija je pohvalila rad svih grupa, no istaknula je kako je Preporod jedna "tvornica" folkloraša koja raste iz godine u godinu i da su i ove godine pokazali snagu ljudstva, kvalitetu rada stručnih voditelja kao i uprave.

„Preporod“ će 3. lipnja s dvije sekcije djece predstavljati naš kraj na županijskoj smotri koreografiranog folklora djece u Mariji Gorici i to Pjesmama i plesovima Murtera i Splita, voditeljica Mateje Tumpe, Maje Mlinarek i Kristine Perković. Ujedno će i dvije skupine djece i to dječji folklorni ansambl i škola folklora predstavljati Zagrebačku županiju na državnim folklornim susretima "Brodsko kolo" kao najbolji na županijskoj smotri dječjeg folklora Zagrebačke županije iz 2017. godine.

U izvornom folkloru naš kraj na zelinskoj Smotri izvornog folklora predstavljat će KUD Posavka Oborovo. Oduševili su koreografijom Posavine.

U koreografiranom folkloru odraslih nadmoćno jači bio je folklorni ansambl KUD-a Preporod izvevši "Podravske vence"- Pjesme i plesovi Podravine, koreografa Ivice Ivankovića , u glavnoj obradi Ivana Potočnika.

Voditelji ansambla "Preporod " Stjepan Perko , Ambrozije Puškarić i Mario Sorić kvalitetno su uvježbali ansambl i pripremili ga za smotru. Zamjerki na izvedbu nije bilo, dapače čule su se samo pohvale, navode iz KUD-a „Preporod“.

 

foto_KUD_Preporod_1.jpg foto_KUD_Preporod_2.jpg foto_MKKUD_Preporod-izlučna_smotra5_1.jpg foto_MKKUD_Preporod-izlučna_smotra5_2.jpg foto_MKKUD_Preporod-izlučna_smotra5_3.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_1.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_10.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_11.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_12.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_13.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_14.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_15.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_16.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_17.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_18.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_19.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_2.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_20.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_21.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_22.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_23.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_24.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_25.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_26.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_27.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_3.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_4.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_5.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_6.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_7.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_8.jpg izlučna_smotra-_foto_AMŠ23_9.jpg