Glazbena škola Dugo Selo održala je 17. lipnja u svojoj Koncertnoj dvorani pripremni koncert za svjetsko folklorno natjecanje u Grčkoj gdje će predstavljati Grad Dugo Selo i Hrvatsku. Vrijedni učenici i profesori, pod voditeljstvom ravnatelja škole Darija Cebića, u Solun putuju 28. lipnja. Na bogatom repertoaru solista, ansambla, zbora i Tamburaškog orkestra Glazbene škole, mogle su se čuti neke od najzahtjevnijih skladbi priređenih za tambure.

Izvedene su Cebićeve skladbe „Zlatna tamburica“, „Jutro u ravnici“, „Čardaš“. Na programu su bili i tradicionalni "Čardaš i Romansa", ali i Monty Csardas (L.Monty). Marko Majić oduševio je na gajdama izvevši Slavonski splet.

U natjecateljskom dijelu predstavit će se i pjesmama s novog CD-a „Uspomene“. To su naslovna „Uspomene“ (D.Cebić-Z.Nemet-arr.D.Cebić); "Mjesec" (D.Cebić-A.M.Šprihal/D.Cebić-arr.D.Cebić); "5 tambura" (D.Cebić-Đ.Habel-arr.D.Cebić); „Ne ljuti se lijepa Jelo“ (D.Cebić-P.Pokupčić-arr.D.Cebić); „Samo zore puste brojim“ (D.Cebić-M.Sović); "Drava teče" (D.Cebić-A.M.Šprihal/D.Cebić-arr.D.Cebić). Vrhunske izvedbe pokazale su kako su učenici itekako spremni za konkurenciju na grčkom festivalu. U koncertu je uživala brojna publika, među njima bio je i gradonačelnik Nenad Panian.

gš_koncert1.jpg gš_koncert10.jpg gš_koncert11.jpg gš_koncert12.jpg gš_koncert13.jpg gš_koncert2.jpg gš_koncert3.jpg gš_koncert4.jpg gš_koncert5.jpg gš_koncert6.jpg gš_koncert7.jpg gš_koncert9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pregršt medalja osvojeno na Val Tidone International Music Competition

Treba napomenuti kako je Glazbena škola s velikim uspjehom i započela mjesec lipanj - iz Italije s natjecanja Val Tidone International Music Competition vratili su se s pregršt medalja. Monika Sever osvojila je 1. mjesto i apsolutno prvu nagradu, Jan Orešić, Antonio Petraš i Martin Žučko također su bili zlatni. Uz to, osvojeno je još 5 drugih i 2 treće nagrade, a oduševili su još Gabriel Svetec, Šime Šegota, Marko Petraš, Lukas Cajner, Tin Dujam Zdešić i David Zadravec.