Na svečanom koncertu „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“ u organizaciji Bošnjačke nacionalne zajednice grada Zagreba i Zagrebačke županije koji se održao 25.studenoga u Zagrebačkom kazalištu lutaka sudjelovale su „Koledarice“. Ženski vokalni sastav KUD-a „Preporod“ izveo je prigodni „a cappella“ program te jednu pjesmu uz pratnju Limene glazbe KUD-a Preporod. Publika je bila oduševljena izvedbama.

U glazbenom dijelu sudjelovali su Ansambl Bošnjačke nacionalne zajednice „Bosana“, zbor, orkestar i solisti te Veterani Folkolornog ansambla Ivan Goran Kovačić s plesnom točkom. „Koledarice“ su zapažen nastup ostvarile i na 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava 11.studenoga u Sisku osvajanjem Brončane plakete. Sudjelovanje na ovoj smotri zaslužile su pobjedom na izlučnoj županijskoj smotri u Vrbovcu i tako se našle u društvu ponajboljih folklornih malih vokalnih sastava na nivou države. 

U skladu s predblagdanskim vremenom priprema se božićni program pa su tako pozvane od strane Kulturno umjetničkog društva „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi na sudjelovanje u božićnom koncertu „Božić u Bregima“ koji će se održati dana 8.prosinca u crkvi Svetog Maksimilijana u Posavskim Bregima s početkom u 19 sati. Tradicionalno,KUD Preporod priprema Božićni koncert za 26.prosinca u dugoselskoj Župnoj crkvi svetog Martina. IČ

limenjaci 25.11.2018