Koncem godine Glazbena škola Dugo Selo tradicionalno održava svoj božićni koncert. Prilika je to za osvrt na proteklo razdoblje, a ono je obilježeno velikim uspjesima. Na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu učenici su, uz svoje profesore, osvojili čak 120 nagrada.

 

Tako se i publika, okupljena u Koncertnoj dvorani škole 19.prosinca, mogla uvjeriti u izvrsnu kvalitetu osnovnoškolske i srednjoškolske glazbene naobrazbe mladih talenata. Pokazali su to vrsnim izvedbama bogatog programa, od klasike, tamburaške glazbe do prigodnih božićnih skladbi. Na repertoaru su bila vrhunska djela poznatih skladatelja Bacha, Brahmsa, Mozarta, Debussya, Čajkovskog, Montija, Poppa, Dore Pejačević te, jednog od najplodnijih hrvatskih kompozitora mlađe generacije, ravnatelja ove škole Darija Cebića.

Na orguljama je nastupio Martin Žućko, uz mentora Božidara Ljubenka. Oduševio je Zbor, čiji su mentori Viktor Brezak i Tomislav Galić. Solističke točke imali su flautistica Helena Bijelić (mentorica Dora Weiss Reljić); na violini Donat Simić Bodrožić (mentorica Selma Dizdarević); na klaviru Ivan Pavković (mentor Neven Lujo), Matija Radošić (mentorica Mirna Vunić), Sara Božić (mentorica Žanina Bilić);); na tamburi David Zadravec (mentorica Mirela Brezarić). Kao solisti, a onda i zajedno nastupili su Marija Klara Grlić na flauti (D.Weiss Reljić) i Mateo Sović na violini (Tihana Frančić). Zapaženi nastup imali su i Andrej Papak na violini te Antonela Papak na klaviru (mentorice Petra Golik i Žanina Bilić); Marija Barać pjevala je uz pratnju Tamburaškog ansambla (mentori Pera Golik, Tomislav Galić). Luka Ivezić na braču bio je odličan, pratio ga je Tamburaški ansambl (mentor Dario Cebić).

Svakako treba spomenuti i nagrađivanog gajdaša Marka Majića, bez kojeg ovaj glazbeni doživljaj ne bi bio potpun. Kao gost večeri nastupio je Plesni centar Dugo Selo. Lijepu umjetničku večer zaokružio je Tamburaški orkestar, s mentorom Cebićem, odsviravši za kraj skladbe s CD-a „Uspomene“.

Bila je ovo prigoda za dodjelu priznanja i nagrada najboljim učenicima, profesorima i djelatnicima dugoselske škole. Godišnji koncert nisu propustili predstavnici Grada gradonačelnik Nenad Panian u društvu svoje zamjenice Jasminke Kokot Bambić te predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir. Gradonačelnik Panian izjavio je kako je ponosan na djelatnost škole, čestitao na nagradama njenih učenika i profesora koji na taj način pronose dobar glas o Dugom Selu diljem svijeta. Podsjetio je kako školu čeka energetska obnova, kojom će se uvelike unaprijediti uvjeti rada i održavanje koncerata ove uspješne obrazovne ustanove. amš

f1.JPG f10.JPG f11.JPG f12.JPG f13.JPG f14.JPG f15.JPG f16.JPG f17.JPG f18.JPG f19.JPG f2.JPG f20.JPG f21.JPG f22.JPG f23.JPG f24.JPG f25.JPG f26.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG f9.JPG