Riječima i fotografijom teško je dočarati atmosferu koju naši Preporodaši stvore svako Štefanje u Župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Dugom Selu.

Njihov tradicionalni koncert hrvatskih božićnih pjesama i napjeva koji svake godine organiziraju, užitno je iskustvo u ovo blagdanske, radosne dane, a tako je bilo i sinoć. Članovi Folklornog ansambla KUD-a Preporod, Tamburaškog sastava, sekcije Veterana i Ženskog vokalnog ansambla Koledarice, a pod ravnanjem Ambrozija Puškarića i uz voditelja Marija Sorića - izveli su vrhunski cjelovečernji koncert pod nazivom „Betlehem, Betlehem“. Izvedbama četrnaest skladbi iz bogate riznice hrvatskih narodnih božićnih pjesama Preporodaši su, i ovaj puta, zadivili sve prisutne, ispunivši nas božićnim duhom optimizma i nade. Uz najpoznatije „U to vrijeme godišta“, „Radujte se narodi“, „Svim na zemlji“ i „Narodi nam se kralj nebeski“ zapjevali su mnogi i u publici, nagradivši ih na kraju koncerta gromoglasnim pljeskom koji je potencirao još jednu izvedbu „Betlehema, Betlehema“. Uz zahvale na još jednom veličanstvenom koncertu svima prisutnima obratio se domaćin dugoselski župnik Slavko Kresonja, a predsjednik KUD-a Mario Mlinarek pozvao je okupljene na toplu okrjepu koju su i ove godine ispred crkve pripremili članovi Vinogradarske udruge Terra sancti Martini.

I.G.O.

božićprep1.JPG božićprep10.JPG božićprep11.JPG božićprep12.JPG božićprep13.JPG božićprep14.JPG božićprep15.JPG božićprep16.JPG božićprep17.JPG božićprep2.JPG božićprep3.JPG božićprep4.JPG božićprep5.JPG božićprep6.JPG božićprep7.JPG božićprep8.JPG božićprep9.JPG