U organizaciji Kluba pisaca Gradske knjižnice Dugo Selo te u suradnji s vlasnicom Starih krovova Ljiljanom Šešet protekle subote, 26. siječnja, u Dugom Selu su gostovali Ivanka Blažević Kiš i Milko Kiš – umjetničko-spisateljski, ali i životni partneri poznati širokom pjesničkom krugu društva.

Milko Kiš poznatiji kao Deda iz Hladnog piva (njihov dugogodišnji klavijaturist od 1999. godine) karijeru gradi i kao pedagog, pjesnik, kantautor i slikar, a zajedno sa svojom suprugom Ivankom, pjesnikinjom, književnicom, ilustratoricom, dizajnericom nakita i knjižničarkom, čini kreativni, ali i dinamični duo, u što smo se mogli uvjeriti tijekom te večeri. Njih dvoje zajedno surađuju na brojnim projektima od 1975. godine, a u rezultate njihovog zajedničkog rada mogli smo se uvjeriti te opuštene, zabavne večeri. Uz slijedove šansona Milko Kiš predstavio je svoj prvi CD-e na kojem su izdane autorske pjesme s kojima je nastupio na nekoliko Chanofesta. Pjesme su od ljubavnih do angažiranih i pokriva cijeli dijapazon žanrova, od popa, rocka, bluesa, šansone, kabarea. Tom prilikom dugoselsku publiku je upoznao i s trenutno najboemskijom pjesničko-glazbenom tribinom „Preludiranje“ koju osobno vodi na brodu Brazil u Zagrebu (podno Hendrixova mosta). Poetsku atmosferu u Starim krovovima nadopunjavala je Ivanka Kiš svojim pjesmama iz njene prve knjige poezije „Moja žena piše dobre stihove“. U toj zbirci objavljena je i njena pjesma „Dok vlakovi prolaze“ po kojoj je nazvan Zbornik pjesama Gradske knjižnice Dugo Selo (izdan prošle godine) što Ivanku osobito veseli. Zbornik pjesama nastao je nakon pjesničkog susreta održanog 21. travnja 2018. godine u Starim krovovima na kojima je bila prisutna i Ivanka Kiš, a od tada suradnja dugoselske Knjižnice i Kiševih, ali i Starih krovova, živi i razvija se.

Nakon nastupa Kiševih, večer se nastavila u poetskom tonu uz izvedbe gostiju, mahom pjesnika i pisaca sa svojim radovima, s odličnim „afterpartyem“.

I.G.O.

kiš1.JPG kiš10.jpg kiš2.JPG kiš3.JPG kiš4.JPG kiš5.JPG kiš6.JPG kiš7.JPG kiš8.JPG kiš9.jpg